Εκδήλωση του Δήμου Χίου: “Μικρασία Μνήμη Εμμένουσα – Πατρίδες Αλλοτινές”

ΧΙΟΣ :

Ο Δήμος Χίου, η Επιτροπή Επετειακών Εκδηλώσεων «ΧΙΟΣ 2022» και τα Μικρασιατική Σωματεία του νησιού διοργανώνουν την εκδήλωση «Μικρασίας Μνήμη Εμμένουσα. Πατρίδες Αλλοτινές» την Πέμπτη, 28/7/22, στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Βουνακίου.
Με τραγούδια, κείμενα και χορούς σε μια βραδιά μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού, θα γίνει προσπάθεια να αναδειχτούν τα πολιτισμικά και πολιτιστικά στοιχεία που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες 100 χρόνια πριν.
Η εκδήλωση διακρίνεται σε 6 τμήματα με ξεχωριστή αναφορά σε Ερυθραία, Αρτάκη, Κωνσταντινούπολη, Θράκη, Πόντο και Καππαδοκία. Προσκεκλημένη στις εκδηλώσεις είναι και η Ενωση Μικρασιατών Θήβας. Να σημειώσουμε ότι με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Η Μυρωδάτη Χίος» θα προσφερθούν κεράσματα από μικρασιάτικες συνταγές.
«Δεν επιθυμούμε να καταγράψουμε τον πόνο εκείνων των ημερών» σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής «1922- 100 χρόνια Εθνικής Μνήμης» Παύλος Καλογεράκης, σημειώνοντας ότι ακόμα και στο πρόγραμμα της εκδήλωσης επέλεξαν να κοσμούν φωτογραφίες από πολιτισμικά μνημεία και όχι από τις σφαγές και τις θηριωδίες των τούρκων.
Το φροντιστήριο Τραπεζούντας, το Αρχαίο Θέατρο Μιλήτου, η Κόκκινη Εκκλησιά της Καππαδοκίας και ο Θαλής ο Μιλήσιος κοσμούν το πρόγραμμα αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης του Δήμου Χίου.
Στη συνέντευξη τύπου (video) συμμετείχαν επίσης οι:Γεωργία Χούλη, πρόεδρος Σωματείο “Φάρος Βαρβασίου” με μέλη του Δ.Σ.,Τάσος Βουδούρης, Πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου Φρουρίου Χίου “ο Αγιος Γεώργιος”.Ιάκωβος Μπριλής, πρόεδρος «Δεσμού Φραγκομαχαλά» καιΑννα Κλαδιά, πρόεδρος συλλόγου «Η Μυρωδάτη Χίος».
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Το ΠΑΜΕ για τις δολοφονίες γυναικών: “Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα τους”

ΙΚΑΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓια τις δολοφονίες γυναικών Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των γυναικών. Να … [Read More...]

Ευχαριστήριο: Κυρίες και κύριοι του ΕΣΥ σας βγάζουμε το καπέλο και υποκλινόμαστε στην επιστημονική σας κατάρτιση

ΛΗΜΝΟΣ: Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ από καρδιάς στο υγειονομικό προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) των Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου για τον άριστο … [Read More...]

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Τι Δεν αλλάζει με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΥΠ

ΙΚΑΡΙΑ: Επικοινωνιακά τρικ από Μητσοτάκη για να βγει από την πολιτική απομόνωση μετά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων – Η σημαντική αλλαγή που δεν φέρνει η κυβέρνηση με την ΠΝΠ για την … [Read More...]

O… Βυθός των Καρδαμύλων

ΧΙΟΣ : Στιγμές από την πολύ πετυχημένη παρουσίαση του παραμυθιού "ΒΥΘΟΣ ώρα μηδέν" της Καρδαμυλίτισσας Δέσποινας Κασάπα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Τομέας της τοπικής Κοινότητας … [Read More...]