Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτών στη δυτική Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ:

Η «Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης-Εθελοντική Διασωστική Ομάδα» υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης», το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14-15/5) θα επισκεφτεί τις περιοχές Πολιχνίτου, Μεσοτόπου, Αργένου, Σκάλας Συκαμιάς και Μανταμάδου, για να παραδώσει δωρεάν αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, αλλά και να εκπαιδεύσει τους κατοίκους στη χρήση τους και γενικά σε θέματα πρώτων βοηθειών. Το όλο εγχείρημα να σημειωθεί ότι στηρίζει και η Μητρόπολη Μηθύμνης, αλλά και η «Hellenic Seaways» που μεταφέρει στη Λέσβο δωρεάν τους απινιδωτές. 
Στόχοι της εν λόγω Δράσης:
–  Η ωφελιμότητα, η μείωση της τρωτότητας, αύξηση της ανθεκτικότητας καθώς και η διευκόλυνση της προσαρμοστικότητας των προαναφερθέντων Τοπικών Κοινωνιών.
–  Η ωφελιμότητα της Εθνικής οικονομίας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Μετά το πέρας της υλοποίησης της Δράσης, οι τοπικές Κοινωνίες θα είναι σε θέση να:
–             Διαθέτουν εκπαιδευμένους πολίτες στη χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή  και ενήμερους πολίτες σε θέματα πρώτων  βοηθειών καθημερινότητας.
–             Οργανωθούν σε συνεργασία με τα Αγροτικά  Ιατρεία ώστε να συνεπικουρούν τις προσπάθειες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
–             Αντιμετωπίζουν   ταχύτατα, πρωτοβάθμια και προνοσκομειακά , κάθε έκτακτο περιστατικό ατυχήματος ή υγείας.
–             Προσφέρουν υποστήριξη στους  απομακρυσμένους και ανήμπορους κατοίκους των χωριών αυτών.
–             Αποτρέπουν στο μέτρο του δυνατού την επιδείνωση της κατάστασης του τραυματία ή του ασθενή, εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι  σοβαρότεροι λόγοι, αυξάνοντας την πιθανότητα επιβίωσή τους ή καλυτέρευσης της υγείας τους.    
Στο σημείωμά της η «Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης-Εθελοντική Διασωστική Ομάδα», τονίζει:
«Η εν λόγω Δράση μας, όπως και όλες που έχουμε πραγματοποιήσει, εντάσσεται  στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και συγκεκριμένα στον Στόχο 3 « Καλή Υγεία και Ευημερία», στον Στόχο 4 «Ποιοτική Εκπαίδευση» και στον Στόχο 17 «Συνεργασία για τους Στόχους», που σημαίνει ότι η Δράση μας θα κοινοποιηθεί από την επίσημη σελίδα του Ο.Η.Ε.»

Latest..

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής: Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει στόχο την αναγέννηση της χώρας με την κοινωνία στο προσκήνιο»

ΙΚΑΡΙΑ: Με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και το σύνθημα “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό”, υποδέχθηκαν οι 5000 σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τον Νίκο Ανδρουλάκη, πριν από … [Read More...]

Κατιμέρια ανεβατά από τη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ: Η κ. Μαρία Μαρκάκη-Γκαράλη ξέρει από καλό κρασί. Στο οικογενειακό οινοποιείο τους στο Κουρούνι της Λήμνου παράγουν μοναδικά κρασιά με βάση τις ντόπιες … [Read More...]

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και σταθμούς αυτόματης φόρτισης ανακοίνωσε ο Δήμος Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Εγκρίθηκε κι έλαβε Απόφαση Ένταξης ένα ακόμα έργο που διεκδίκησε ο Δήμος Ικαρίας μέσα από την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε … [Read More...]