ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Το πιο σίγουρο εμβόλιο είναι οι αγώνες μας

ΙΚΑΡΙΑ: Το πιο σίγουρο εμβόλιο είναι οι αγώνες μας.Δεν πέρασαν ώρες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα νησιά μας, τις φιέστες και τα εγκαίνια καθώς και τις εξαγγελίες για “οριζόντιο εμβολιασμό στα ακριτικά νησιά” στον κατάλογο των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Ικαρία, και το αφήγημα κατέρρευσε! Στην Ικαρία δεν υπάρχει δυνατότητα να εμβολιαστεί όποιος θέλει, για την ακρίβεια ούτε καν να κάνει μοριακό τεστ! Έτσι το μόνο που μας μένει από τα νέα μέτρα της πολιτικής της αντιμετώπισης της πανδημίας και του “σχεδίου ελευθερία” είναι το τρίτο σκληρότερο lockdown και η σκληρή καταστολή που το συνοδεύει, όπως εξ άλλου και τα δυο προηγούμενα! Και βέβαια μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί πως συμπίπτει χρονικά με τις πρώτες, μετά από καιρό, μαζικές κινητοποιήσεις των χιλιάδων μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών που διαμαρτυρόμενοι για τον ορυμαγδό μέτρων στην Παιδεία και εν μέσω απαγόρευσης διαδηλώσεων με πρόσχημα τη διάδοση της πανδημίας, ουσιαστικά έσπασαν την απαγόρευση στην πράξη με το μόνο τρόπο που μπορούσε αυτή να σπάσει: μαζικά στο δρόμο.
Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι -και αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνάει- αδιέξοδη και εγκληματική. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα σήμερα και τους χιλιάδες νεκρούς του κορονοϊού αλλά και των άλλων ασθενειών, που έχουν “εξαφανιστεί” για χάρη της πανδημίας. Η ΝΔ είναι ο ποιο γνήσιος ιδεολογικός εκφραστής των πολιτικών της διάλυσης του ΕΣΥ και της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας. Πολιτική που όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν. Τώρα αυτοί που έχουν κάνει τα πάντα για να διαλύσουν το ΕΣΥ κουνούν το δάχτυλο στο λαό με το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης.
Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, συνιστά ένα πρωτόγνωρο χτύπημα σε εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα. Στους 11 μήνες της κοινωνικής καραντίνας, έχουν ψηφίσει συνολικά πάνω από 113 νόμους, που φέρνουν αντιδραστικές ανατροπές σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που αναστέλλουν θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες. Οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις και πρόστιμα αλλά με ισχυρά δημόσια συστήματα υγείας. Το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο αυταρχισμός και η καταστολή που 11 μήνες τώρα βιώνει ο λαός μας δεν αφορά την πανδημία, αλλά την παγίωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος για την επιβολή αυτής της πολιτικής.
Η κυβέρνηση έχοντας επιβάλει παρατεταμένα lock down και διατηρώντας όλο αυτό το διάστημα σε ισχύ απαράδεκτες απαγορεύσεις και πρόστιμα, δεν μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτά ούτε τα σχολεία. Παρά τις καλοκαιρινές διαβεβαιώσεις τους, ότι τα σχολεία είναι απολύτως ασφαλή και ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, τα έκλεισαν τελικά από τις αρχές Νοέμβρη. Και ενώ καμία άλλη χώρα δεν έχει κλειστά σχολεία για τόσο καιρό, ήδη στη μισή χώρα τα ξαναέκλεισαν για να περιορίσουν τη διασπορά στους χώρους που μας έλεγαν μέχρι πρότινος πως είναι “υγειονομικά ασφαλείς φούσκες”. Παράλληλα οδηγούν χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους σε ανασφάλεια και απόγνωση, αλλάζοντας τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εν μέσω της χρονιάς και μεσούσης της πανδημίας , αλλαγή που υπολογίζεται να οδηγήσει περισσότερους από 23.000 υποψηφίους εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , θεσπίζουν αστυνομία στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα διορίζοντας 1030 ακόμα αστυνομικούς , και μια σειρά από ποινές και προβλέψεις για τον περιορισμό κάθε “παραφωνίας” από τη μεριά των φοιτητών.
Όλα αυτά την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία παραπαίουν υπό την πίεση αυτών των 11 μηνών , παλεύοντας με τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό (45.000 λιγότεροι από τους απαιτούμενους σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ) και σε ΜΕΘ (620 αντί για 3500 που προβλέπει το οργανόγραμμα του ίδιου του κράτους!), ενώ χιλιάδες αστυνομικοί διορίζονται στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας (!) και 30.000.000 € ξοδεύονται για την αγορά περιπολικών, μοτοσυκλετών και εξοπλισμού για τις δυνάμεις καταστολής σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ σύμφωνα με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. του κου Χρυσοχοϊδη. Παράλληλα ο τελευταίος προϋπολογισμός που ψήφισε η κυβέρνηση προβλέπει εν μέσω πανδημίας μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 572 εκ. ευρώ! Ιδεολογική σταθερότητα θα έλεγε κάποιος αν σκεφτούμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν αυτή που επιχείρησε να βάλει λουκέτο στο νοσοκομείο μας και ότι χρειάστηκε ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας για να αποτρέψουμε αυτή την ολέθρια εξέλιξη.
Δε στέκουμε αμέτοχοι στις εξελίξεις, δεν περιμένουμε να “λογαριαστούμε μετά”, δεν περιμένουμε να πεθάνουμε “υπεύθυνα” μόνοι στα σπίτια μας! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στην Υγεία και διεκδικούμε:
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΑΝΤΟΥ – ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
ΑΥΤΟΝΟΜΟ – ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Όλοι/ες στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου στον Άγιο Κήρυκο την Τρίτη 23/02/21 στις 12:00 π.μ.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00 για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση.
Ικαρία 19/2/21
ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

Latest..

Ν. Χαρδαλιάς : Δεν υφίστανται περιορισμοί για τη μετάβαση στα ΚΤΕΟ – Επιτρέπεται η τέλεση γάμων μέχρι 9 άτομα

ΛΕΣΒΟΣ: Διευκρινίσεις σχετικά με τη μετάβαση στα ΚΤΕΟ έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την … [Read More...]

Συνεχίζει η Κινητή Ομάδα Υγείας της Λήμνου τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωναϊού

ΛΗΜΝΟΣ: Η Κινητή Ομάδα Υγείας της Λήμνου ενημερώνει όλους τους πολίτες του νησιού ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης του κορωναϊού (rapid test) στα εξής … [Read More...]

Εθνικιστικό/ρατστιστικό παραλλήλα στο Στρατόπεδο «Μαρινέλλη» – Δηλώσεις Κυρίτση και Κομνηνάκα

ΛΕΣΒΟΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΛΑΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ/ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ   Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα είχαμε ένα … [Read More...]

11 νέα κρούσματα στη Λέσβο – Πανελλαδικά 2.215 – 451 διασωληνωμένοι – Έρχεται το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»

ΛΕΣΒΟΣ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες … [Read More...]