ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων – 17 Νοέμβρη εκδήλωση τιμής και μνήμης

ΙΚΑΡΙΑ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων για την 17 Νοέμβρη.
Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων χαιρετίζει την θετική ανταπόκριση και συμμετοχή των μελών της, αλλά και σημαντικού αριθμού ικαριωτών στο δημόσιο κάλεσμα της για απότιση φόρου τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ευδήλου. Η ανταπόκριση αυτή ήταν συγκινητική όσο και αναγκαία. Δεκάδες συντοπίτες μας απέθεσαν από ένα λουλούδι στο ηρώο της πλατείας Ευδήλου στις 11 σήμερα, βροντοφωνάζοντας με τη στάση τους: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Κόντρα στο κλίμα του ζόφου, της τρομοκρατίας και των προστίμων το κάλεσμα του σωματείου μας υπήρξε το μοναδικό στο νησί, και έστειλε το μήνυμα της αντίστασης σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική και της έμπρακτης αμφισβήτησης μιας πρωτόγνωρης αντιδημοκρατικής εκτροπής.
Παρά τις πολλές δυσκολίες και τον φόβο των προστίμων, η συμμετοχή απέδειξε ότι η άθλια κυβερνητική προπαγάνδα έπεσε στο κενό. Όσο περνούν οι μέρες ο λαός συνειδητοποιεί ότι οι απαγορεύσεις, η αστυνομοκρατία και τα πρόστιμα δεν έχουν κανένα υγειονομικό περιεχόμενο, αλλά αποτελούν μέτρα που συμπληρώνουν την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ, στοχεύουν στην «ανεμπόδιστη» επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και απειλούν ευθέως τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα.
Σε αυτή την αναμέτρηση δεν περισσεύει κανείς. Η συμβολή όλων όσων συμμετείχαν, καθώς και η στήριξη της από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ήταν καθοριστική για να σταλεί το μήνυμα της αντίστασης και της ελπίδας.
Η πολιτική της καταστολής, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας δεν απαντιέται με λεκτικούς βερμπαλισμούς φιέστες και εκπροσώπους. Απαντιέται μόνο στο… δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης. Στο δρόμο της ανυποχώρητης μαζικής λαϊκής πάλης.
Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης ήταν αναμφίβολα ελπιδοφόρο. Επιτακτική ανάγκη των καιρών να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε. Επόμενος σταθμός η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη.
ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων 17/11/2020

Latest..

Τουρκία: Καταγγέλλουν την Google επειδή εμφανίζει Βόσπορο και Δαρδανέλια με την ελληνική ονομασία τους

ΛΗΜΝΟΣ: Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «σκάνδαλο», ανακαλύπτοντας πως πίσω από την Google κρύβεται… ελληνικός δάκτυλος – Τις καταγγελίες ξεκίνησε ο απόστρατος ναύαρχος … [Read More...]