Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου: Προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων οι δηλώσεις Rapid test και PCR

ΛΗΜΝΟΣ:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου απέστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία Εμπορικών  Συλλογών Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου για τα προβλήματα που δημιουργεί η διαδικασία -δήλωση  των Rapid test ή των test PCR:
Η διαδικασία που υποχρεώνει τον ανεμβολίαστο εργαζόμενο  και εργοδότη να δηλώσει στις αντίστοιχες πλατφόρμες του υπουργείου τα αποτελέσματα του ελέγχου των Rapid test ή των test PCR έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και στην ζωή των εργαζομένων καθώς δημιουργεί επιπλέον πίεση στην καθημερινότητα τους με την απειλή των προστίμων να παραμονεύει σε περίπτωση μη έγκαιρης δήλωσή τους από την πλευρά τους.
Θεωρούμε σαν Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου ότι από την στιγμή που ζητείται ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ για ταυτοποίηση από το σημείο που γίνεται ο έλεγχος νόσησης για covid 19(φαρμακείο-κλινική-νοσοκομείο) και καταχωρείται άμεσα στο σύστημα το θετικό ή το αρνητικό αποτέλεσμα της εξέτασης, θα πρέπει να γίνεται αυτόματα ταυτοποίηση από το ίδιο χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω δηλώσεις από εργαζομένους και επιχειρήσεις . 
Η συγκεκριμένη διαδικασία που εφαρμόζεται μέχρι στιγμής λειτουργεί ως μέτρο πίεσης για υποχρεωτικό εμβολιασμό και έχει και εισπρακτικό χαρακτήρα, κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Ζητάμε και την ακύρωση των προστίμων από την πολιτεία για την έως τώρα διαδικασία.

                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΖΙΑΝ ΙΣΑΑΚ                                                           ΚΟΥΤΣΟΜΠΙΝΑ ΜΑΡΙΑ             

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Τι ψήφισε η Λέσβος

ΛΕΣΒΟΣ: Μεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ καθώς στη Λέσβο, ψήφισαν περιπου 500 πολίτες περισσότεροι από τις εκλογές του 2017.Αναλυτικά … [Read More...]