Ενημέρωση από το ΚΚΕ για τον “ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα επικίνδυνα σχέδια στο Αιγαίο”

ΙΚΑΡΙΑ :

Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινούν οι οργανώσεις του ΚΚΕ στο Αιγαίο προκειμένου να ενημερώσουν τους νησιώτες για «τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στο Αιγαίο», όπως σημείωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μυτιλήνη η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας.
Με ανοιχτή επιστολή που απευθύνουν στον λαό των νησιών, στους στρατευμένους, στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι επιφορτισμένοι με την άμυνά τους, σημειώνουν ότι θέλουν να ενημερώσουν για τις πραγματικές απειλές καθώς «κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, καθησυχάζουν και αποπροσανατολίζουν το λαό από τις σοβαρές πλευρές των εξελίξεων» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.
«Το ΚΚΕ δεν μένει μόνο στην παρουσίαση των μεγάλων κινδύνων που πηγάζουν από την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτή η συμμετοχή» σημείωσε η Μαρία Κομνηνάκα αναφέροντας και τις παρεμβάσεις που ανά καιρούς έχει κάνει το ΚΚΕ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων και των ανθρώπων που υπηρετούν το στράτευμα.
Το ΚΚΕ τοποθετείται για τους λόγους έξαρσης της τουρκικής επιθετικότητας , για την παρέμβαση ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ στην περιοχή, για το πόλεμο στην Ουκρανία , καταλήγοντας ότι «με το λαό της Τουρκίας έχουμε συμφέρον να αγωνιστούμε μαζί, για καμία αλλαγή των συνόρων και κατά της συμμετοχής των χωρών μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και συμμαχίες».
[embedded content]
ΕΡΤ
Σχετικά

Latest..

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου καί Κάσου κ.κ. Ἀμβρόσιος θά ἑορτάσει τά ὀνομαστήριά του στήν Κῶ

ΚΩΣ: Τήν Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, ἑορτή τοῦἉγίου Ἀμβροσίου Ἐπισκόπου Μεδιολάνωνἄγει τά ὀνομαστήριά του ὁΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου καί Κάσου κ.κ. Ἀμβρόσιος. Τήν … [Read More...]

Φρίκη στη Γαλλία: Δύο μωρά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε καταψύκτη – Μια γυναίκα υπό κράτηση

ΚΩΣ: Οι σοροί των δύο μωρών βρέθηκαν σε έναν καταψύκτη μέσα «στο σπίτι της γυναίκας» είπε σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου η εισαγγελέας Φρίκη στη Γαλλία. Νεκρά μέσα σε … [Read More...]