Ενημέρωση Δήμου Ικαρίας σχετικά με την ποιότητα νερού στη γεώτρηση Κοσσοικιών

ΙΚΑΡΙΑ:

ANAKOIΝΩΣΗ 20.11.2020
Θέμα: Ενημέρωση Δήμου Ικαρίας σχετικά με την ποιότητα νερού στη γεώτρηση Κοσσοικιών.

Άμεσα μετά την εκδήλωση της ισχυρής σεισμικής δόνησης στην περιοχή μας, ο Δήμος Ικαρίας πραγματοποίησε δειγματοληψία ύδατος ανάμεσα σε άλλα σημεία και στη γεώτρηση Κοσσοικιών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων και συγκριτικά με προηγούμενες μετρήσεις, το νερό είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο μικροβιολογικά,  γεγονός που καθιστά το νερό της γεώτρησης αυτής ακατάλληλο προς πόση.

Παρακαλούνται θερμά οι κάτοικοι που υδροδοτούνται από την εν λόγω γεώτρηση  να χρησιμοποιήσουν το νερό αποκλειστικά για οικιακή χρήση. Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. για τον έλεγχο όλων των γεωτρήσεων στο νησί κι έχει ήδη υποβάλλει πρόταση για ένταξη του Δήμου μας σε ειδικό πρόγραμμα χλωριώσεων για τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Latest..

Ξεκίνησε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην αγορά της Μύρινας… θα στολιστεί φέτος Χριστουγεννιάτικο Δέντρο;

ΛΗΜΝΟΣ: Είναι πλέον γνωστό ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για μικρούς και μεγάλους. Είναι βέβαιο ότι θα τα γιορτάσουμε με αρκετούς περιορισμούς και ένας από … [Read More...]

Κύριε Πρωθυπουργέ όχι διακρίσεις ….Να πάρουν όλοι οι Υγειονομικοί το επίδομα και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία !

ΧΙΟΣ : Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ σας άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα είπατε και εξαγγείλατε για τους Ήρωες της Υγείας ! Είμαι παλιός υγειονομικός στα νιάτα μου και επειδή … [Read More...]