Εντοπίστηκε η βάρκα που έφερε τους 28 μετανάστες στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ: Στη παραλία του Καραβοστάμου Ικαρίας ρυμούλκησε το Λιμενικό την βάρκα, που όπως όλα δείχνουν ήταν το μέσο μεταφοράς των 28 μεταναστών που έφτασαν στο νησί την Τετάρτη που μας πέρασε από τις ακτές της Τουρκίας.
Η πλαστική φουσκωτή βάρκα βρέθηκε να πλέει ανοιχτά της παραλίας στα Νέγια χωρίς μηχανή, και με το σχοινί ρυμούλκησης κομμένο, οι διακινητές φέρονται να ”έφεραν” το σκάφος με τους 28 μετανάστες μέχρι την ερημική παραλία στα Νέγια και αφού αποβιβάστηκαν να πέταξαν την μηχανή στο νερό και να αποχώρησαν με δεύτερο σκάφος.
Εντός της βάρκας έχουν μείνει ακόμα ίχνη από την παρουσία των μεταναστών.
 

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε χωριά της ορεινής δυτικής Ικαρίας αφού είχαν περιπλανηθεί μια ολόκληρη ημέρα και το βράδυ της Παρασκευής 26 από αυτούς αναχώρησαν για την Σάμο με σκάφος του Λιμενικού.

Άλλοι 2 μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα
Άλλα 2 άτομα από την ομάδα των 28 εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί και βρίσκονται στον Άγιο Κήρυκο, είναι καλά στην υγεία τους και σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν στη Σάμο την ερχόμενη Τρίτη.

Latest..

‘’ ΔΟΠΑΒΣ ΠΡΟΣ ΣΕΓΑΣ: ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.’’

ΚΩΣ: Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Ο ίδιος ο ΔΟΠΑΒΣ, δηλαδή ο κ. Χατζηχριστοφής δηλώνει ότι το νέο στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ είναι … [Read More...]

Το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης γνώρισε το Απολιθωμένο Δάσος και την φυσική κληρονομιά του Γεωπάρκου Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ: Γεμάτοι νέες εμπειρίες ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια … [Read More...]