Ενωση Γονέων: Ανησυχία για το θέμα των καυστήρων

ΧΙΟΣ :

“Το προηγούμενο διάστημα η Ένωση Γονέων Χίου έγινε αποδέκτης ερωτημάτων από γονείς σχετικά με τον έλεγχο και τη συντήρηση καυστήρων και λεβήτων στις σχολικές μονάδες του νησιού.Αν και η συγκεκριμένη διαδικασία, υποχρέωση του Δήμου, είχε εξαγγελθεί από τον Οκτώβριο, δυστυχώς δεν είχε ολοκληρωθεί σε όλα τα σχολεία ακόμα και στις αρχές του νέου έτους.”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων ν. Χίου, ζητώντας απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή.
“Επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, σε όσα σχολεία πραγματοποιήθηκε έλεγχος/ συντήρηση, δεν δόθηκε κάποιο έγγραφο/ βεβαίωση καλής λειτουργίας, μετρήσεων κτλ .Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι πρόσφατα ευτυχώς δεν έκαναν επιτακτική την ανάγκη χρήσης των εγκαταστάσεων θέρμανσης, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα αφού, δικαιολογημένα, διευθυντές/ διευθύντριες σχολείων δεν θα τα ενεργοποιούσαν χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος/ συντήρηση .
“Με νωπές τις μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στις Σέρρες και την απώλεια της ζωής ενός παιδιού, θεωρούμε ότι υπήρξε κωλυσιεργία στο συγκεκριμένο θέμα και ενώ είμαστε ήδη στην καρδιά του Χειμώνα δεν έχουμε σαφή εικόνα για αυτό το σοβαρό ζήτημα .
“Ως Ένωση Γονέων Χίου έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων απαιτούμε:Τον άμεσο έλεγχο και τη συντήρηση (εάν δεν έχει ολοκληρωθεί) σε όλα τα σχολεία.Την παράδοση των απαραίτητων εγγράφων στους διευθυντές/ διευθύντριες που να πιστοποιούν την καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων ή πιθανές ελλείψεις και χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων όπου απαιτείται.
“Ζητάμε για άλλη μια φορά τη σύμπραξη όλων των φορέων και την απόδειξη ότι η Παιδεία και τα παιδιά μας είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, με πράξεις και όχι εξαγγελίες”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου.

Latest..

Νέο τμήμα εθελοντών Νοσηλευτικής Τομέα Υγείας ΕΕΣ Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου.

ΛΗΜΝΟΣ: Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία τα μαθήματα για τους συνειδητοποιημένους εθελοντές του νέου τμήματος  Νοσηλευτικής του Τομέα Υγείας, κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου Dr. … [Read More...]

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοπανάκης. Διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακή».

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα σε ηλικία 67 ετών ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός … [Read More...]