Επέκταση του φράχτη στον Έβρο σε «φόντο» τουρκικών απειλών

ΚΩΣ: Εκτεταμένη σύσκεψη υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ο οποίος θα ξεκινά από την περιοχή «Ψαφάδες» και θα επεκτείνεται μέχρι το σημείο «Κορνοφωλιά».

Οι απειλές της Τουρκίας, με την πιο πρόσφατη να έρχεται δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε με πόλεμο για την επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη, έχουν σημάνει συναγερμό στη χώρα μας, η οποία προσπαθεί να «θωρακιστεί» στα συνοριακά της σημεία, στα οποία εντάσσεται – μεταξύ άλλων – και ο Έβρος, όπου και θα κατασκευαστεί και ο νέος φράχτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου και του τηλεοπτικού σταθμού, Open, η επέκταση του – 35 χιλιομέτρων – φράχτη ξεκινά και αναμένεται να ξεκινήσει από την περιοχή «Ψαφάδες» και θα επεκτείνεται μέχρι το σημείο «Κορνοφωλιά». Το συγκεκριμένο κομμάτι επιλέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς είναι ένα σημείο στα σύνορα της Ελλάδας της Τουρκίας, που δέχεται μεγάλη «πίεση» από τα μεταναστευτικά κύματα, τα οποία ξεκινούν από τη γειτονική χώρα.

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/epektasi-toy-frachti-ston-evro-se-fonto-toyrkikon-apeilon/

Latest..

‘’ ΔΟΠΑΒΣ ΠΡΟΣ ΣΕΓΑΣ: ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.’’

ΚΩΣ: Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Ο ίδιος ο ΔΟΠΑΒΣ, δηλαδή ο κ. Χατζηχριστοφής δηλώνει ότι το νέο στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ είναι … [Read More...]

Το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης γνώρισε το Απολιθωμένο Δάσος και την φυσική κληρονομιά του Γεωπάρκου Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ: Γεμάτοι νέες εμπειρίες ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια … [Read More...]