Επανύνδεση ρεύματος για την πολύτεκνη οικογένεια στην Αγιάσο – Διαμαρτυρία στο ΔΕΔΔΗΕ Μυτιλήνης

ΛΕΣΒΟΣ:

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, έξω από τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στην πολύτεκνη οικογένεια. 
Επιτεύχθηκε τόσο η επανασύνδεση του ρεύματος όσο και η ρύθμιση των δόσεων. 
Καλούμε τον λεσβιακό λαό να μην αποδεχτεί να παγώνει για τα κέρδη των ομίλων που λυμαίνονται στην ενέργεια, αλλά να παλέψει και να αγωνιστεί για ρεύμα φθηνό για όλο το λαό. 
Τώρα είναι η ώρα, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι γυναίκες, η νεολαία, να οργανωθούν στα σωματεία και στους συλλόγους τους, που είναι μπροστάρηδες σε κάθε αγώνα, για να μη ζούμε μέσα στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, για να μη ζούμε στα σκοτάδια. 
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. 
Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο
Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση  από την ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ:
Την Παρασκευή   στην  Αγιάσο,   Πάροχος  προέβη  σε  διακοπή  παροχής  ρεύματος,  σε  οικογένεια  με  7  παιδιά,    με  το  πιο  μικρό  8  χρόνων.
Η  ενεργειακή  φτώχεια  που  μαστίζει  το  λαό  μας ,  δεν  είναι  κάτι  που  έπεσε  από  τον  ουρανό.
Είναι  αποτέλεσμα  πολιτικών,  των    κυβερνήσεων   Ν.Δ –  ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ,  που    εφαρμόζοντας  τις  επιταγές  του  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  – Ε.Ε   όχι  μόνο  ιδιωτικοποίησαν  τη  ΔΕΗ  και  έκαναν   ένα  κοινωνικό  αγαθό   (το  ρεύμα)   προϊόν  προς  πώληση με  σκοπό  το  κέρδος,  αλλά  ψήφισαν  και  νόμο  για  τη  δημιουργία  χρηματιστηρίου  Ενέργειας,  που  απογείωσε  τα  κέρδη  των     λίγων  παρόχων ,  που  νέμονται   την  ενέργεια  εις  βάρος  των  λαϊκών  στρωμάτων.
Έτσι  λοιπόν  και  με  καταλύτη   σε  όλα  αυτά,  τον  πόλεμο  της  Ουκρανίας,  άρχισαν  να  έρχονται  δυσβάστακτοι  λογαριασμοί  στο  λαό,  που  αδυνατεί   να  τους  πληρώσει     με  αποτέλεσμα  να  ξεκινήσουν  διακοπές    στις  πιο  φτωχές  οικογένειες.  
Καταγγέλλουμε  το  γεγονός  της  ανάλγητης  συμπεριφοράς  του  Παρόχου,     εν  μέσω  χειμώνα  και  παραμονές  γιορτών      και  απαιτούμε την  άμεση  επανασύνδεση  του  χωρίς  όρους  και  προυποθέσεις.     

Latest..

Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και την Κω, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράμμος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιάκωβος Γρύλλης, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα δύο νησιά του νομού μας. Μιλώντας στην εκδήλωση της Κω, ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις θερμές ευχές του, στον κλάδο των μηχανικών και σε όλους του κατοίκους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάπτυξης στο βόρειο συγκρότημα του νομού μας. «Ξέρουμε να σχεδιάζουμε, να μελετάμε και την κάθε λεπτομέρεια, να στοχεύουμε σωστά και βέβαια να μπορούμε στο τέλος να υλοποιούμε όλες τις δράσεις που οραματιζόμαστε» – σημείωσε ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής στην ομιλία του στην Κω, και υπογράμμισε ότι στη νέα χρονιά, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ξεχώρισε τρεις δράσεις για το νησί της Κω: Τη διεκδίκηση του Ναυτικού Ομίλου Το πάρκο του Ποντιακού ελληνισμού ✅Τη συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση της γεωπονικής σχολής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Κω, κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, η εκπαιδευτικός, κα Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ, κ. Πάνος Βενέρης, για τη συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την οδική ασφάλεια. Σε ότι αφορά την Κάλυμνο, παρουσία των συναδέλφων του μηχανικών, ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε σε 3 δράσεις που υλοποίησε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην περιοχή και συγκεκριμένα: Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες Τις μελέτες πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά) για τους οικισμούς Σκάλια και Παλιόνησος για το Δήμο Καλύμνου ✅Τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που μετά από παρέμβαση μας, η Δωδεκάνησος άρα και η Κάλυμνος θα προηγηθεί από άλλες περιοχές της χώρας. Στοχευμένες κοινωνικές δράσεις Στη σύντομη ομιλία του στην κοπή της πίτας στην Κάλυμνο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει για ακόμα μια φορά ότι το ΤΕΕ είναι ένα «ζωντανό δημιουργικό κύτταρο» μέσα από την κοινωνία μας και ότι απαιτείται να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που εντάσσονται σε κοινωνικές δράσεις υψίστης σημασίας. Μια από αυτές και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδων για την οδική ασφάλεια που προγραμματίζεται να γίνει μετά την Κω και στο νησί της Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Ιακώβου.

ΚΩΣ: Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και … [Read More...]

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]