Επείγουσα ανάγκη η στελέχωση με δύο παιδιάτρους του Νοσοκομείου Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου απέστειλε στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και στον διοικητή της 2ης  ΥΠΕ Πειραιώς  και Αιγαίου την παρακάτω επιστολή:
Οι  ελλείψεις  προσωπικού στο νοσοκομείο μας, ειδικά όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό είναι ένα πρόβλημα, η επίλυση του οποίου αποτελεί μείζων πρόβλημα το τελευταίο χρόνο για το Σύλλογο μας.
 Συγκεκριμένα, η έλλειψη παιδιάτρων έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν και το έργο του λοιπού προσωπικού.   Το τελευταίο χρόνο το νοσοκομείο μας λειτουργεί χωρίς παιδίατρο.  Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούνται προβλήματα σε σχέση με την φροντίδα των νεογέννητων, αλλά και όλων των παιδιών που χρειάζονται ιατρική μέριμνα, μέχρι και την αντιμετώπιση σοβαρών και επειγόντων περιστατικών που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών.
Με αφορμή το τελευταίο σοβαρό παιδιατρικό περιστατικό  στο νοσοκομείο, όπου παιδί βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και δεν υπήρχε παιδίατρος για την αντιμετώπιση του, το ΔΣ του συλλόγου μας σε ειδική συνεδρίαση του, συζήτησε ξανά το πρόβλημα και διαπίστωσε ότι:
Παρά τις προσλήψεις που έγιναν σε λοιπό προσωπικό λόγω της πανδημίας, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε καν τις τρέχουσες ανάγκες, διαφαίνεται ένα μεγάλο κενό ως προς την μάχιμη θέση του Παιδιάτρου (και μάλιστα αυτό το κενό γίνεται μεγαλύτερο λόγο του SARS-CoV-2).
Επομένως για άλλη μια φορά προτείνουμε, διεκδικούμε και απαιτούμε, την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε προσωπικό.
Ειδικά όμως για το παιδιατρικό τμήμα, εκφράζοντας και την αγωνία όλου του λαού της Καλύμνου, απαιτούμε άμεσα την πρόσληψη δύο (2) τουλάχιστον παιδιάτρων σε μόνιμες θέσεις.
Η μόνιμη δικαιολογία – πρόσχημα, ότι δεν υπάρχει προθυμία εκ μέρους των ιατρών για πρόσληψη ειδικά στα νησιά, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, που η πολιτεία όμως οφείλει να αντιμετωπίσει και να λύσει.
 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η πρόεδρος                                                                   Η γραμματέας
Λιβυδίκου Ιωάννα                                                        Γερακιού Φωτεινή
Κοινοποιήστε:Μου αρέσει αυτό:Μου αρέσει! Φόρτωση…
Σχετικά

Latest..

Εννιάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου του Β΄ (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Συμπληρώθηκαν σήμερα εννέα μήνες από την  εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου του Β΄. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβ. … [Read More...]

Λήμνος: Ανάσταση και «Χριστός Ανέστη» απόψε τα μεσάνυχτα στις εκκλησίες! Κάνουμε Live Ανάσταση MAZI ΣΑΣ από το Ρεπανίδι!

ΛΗΜΝΟΣ: Τελευταία ημέρα σήμερα που λέμε «Χριστός Ανέστη» και τα μεσάνυχτα θα γίνει η Αναστάσιμος Λειτουργία Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του … [Read More...]

ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ! ΕΦΥΓΕ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ

ΧΙΟΣ : Ο Σύλλογος Γονέων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Χίου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: «Σε αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια είναι φτωχά…. Ένα παιδί μας….έφυγε…. Σωτήρης Νεράκης…. Το … [Read More...]