Επιδοτήσεις για το ρεύμα: Ποιοι δικαιούνται αναδρομικά ακόμη και έως 500 ευρώ

ΚΩΣ: Τη διαδικασία βάσει της οποίας θα καταβληθούν οι αναδρομικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αποτυπώνει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης.
Δικαιούχοι των αναδρομικών θα είναι -στην πράξη- περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια επαγγελματίες και αγρότες, ενώ τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν στα αρτοποιεία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν μεγάλες καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2022.
Δύο βασικές προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι προκειμένου να λάβουν τα αναδρομικά τους. Πρώτον, να έχουν παροχές ισχύος μέχρι 35 KVa και, δεύτερον, τα τιμολόγιά τους να είναι κυμαινόμενα.

Η παροχή τους μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από τα 35 KVa, αρκεί να δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής (ΚΑΔ 10.71, ήτοι αρτοποιεία, ανεξαρτήτως ορίου ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης) ή να έχουν παροχή αγροτικής χρήσης οπότε και πάλι η επιδότηση δίνεται ανεξαρτήτως ορίου ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης.

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι
Η απόφαση δίνει την απάντηση και στο ερώτημα πόσα χρήματα θα λάβουν. Έτσι η αναδρομική επιδότηση ορίζεται σε:
·83 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις καταναλώσεις του μηνός Φεβρουαρίου 2022 και
·69 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις καταναλώσεις του μηνός Μαρτίου 2022.
Έτσι, αν ένας φούρνος της γειτονιάς κατανάλωσε 3.000 κιλοβατώρες τον Φεβρουάριο και άλλες τόσες τον Μάρτιο, θα λάβει επιδότηση αναδρομική ύψους 456 ευρώ. Όριο στην κατανάλωση δεν υπάρχει. Όσο μεγαλύτερη η κατανάλωση, τόσο μεγαλύτερη και η επιδότηση.
Ως προς το διαδικαστικό κομμάτι, οι επαγγελματίες δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια διαδικασία, καθώς η καταβολή των αναδρομικών για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2022 θα “πατήσει” στη διαδικασία που ούτως ή άλλως υπάρχει και εφαρμόζεται εδώ και καιρό. Το ζητούμενο είναι να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες για το συγκεκριμένο δίμηνο που έμειναν ακάλυπτοι.
Επίσης, δεδομένου ότι οι αναδρομικές επιδοτήσεις θα “κολλήσουν” στις τρέχουσες εκτιμάται ότι οι επαγγελματίες θα παραλάβουν πολύ χαμηλότερο λογαριασμό σε σχέση με τους αντίστοιχους των τελευταίων μηνών. Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει και το γεγονός ότι από τον Φεβρουάριο αναμένεται να υπάρξει και αποκλιμάκωση των τρεχουσών τιμών λιανικής.
https://www.thetoc.gr/oikonomia/article/epidotiseis-gia-to-reuma-poioi-dikaiountai-anadromika-akomi-kai-eos-500-euro/

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]