Επιστολή Προέδρου ΕΜΧ προς… ανυπότακτους “γαλάτες” Νενήτων- ακόμα καίει το καταστατικό

ΧΙΟΣ :

Τι ακριβώς έχει γίνει με το καταστατικό των Πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών των Μαστιχοπαραγωγών;Σε τι έχει διαφοροποιηθεί τελικά το καταστατικό των Νενήτων από των υπολοίπων συνεταιρισμών;Τελικά δικαιώθηκαν τα Νένητα σε ότι αφορά το ζήτημα της εκλογής των αντιπροσώπων προς την Γενική Συνέλευση της ΕΜΧ και στο να μην μπουν επενδυτές στο συνεταιρισμό;
Μετά την τελευταία πάντως επεισοδιακή συνεδρίαση στα Νένητα και την ανακοίνωση κατά συγκεκριμένου μέλους του Δ.Σ. του Α΄βαθμιου Συνεταιρισμού, ο πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος επανέρχεται με επιστολή του προς τον κάθε ένα μαστιχοπαραγωγό των Νενήτων. Και αυτό όπως αναφέρει στο συνοδευτικό κείμενο της επιστολής προς τα ΜΜΕ, “στην προσπάθεια να αποκαταστήσει τα σφάλματα και τις παρατυπίες που παρατηρούνται στο Καταστατικό του Συνεταιρισμού των Νενήτων, απέστειλε την Τετάρτη 27 Ιουλίου την παρακάτω επιστολή στους Μαστιχοπαραγωγούς των Νενήτων”.
Αναμένουμε τις παρατηρήσεις του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού των Νενήτων επί των επισημάνσεων του Προέδρου της ΕΜΧ, αφού αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το όλο θέμα, λόγω του ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να τεθούν σε συνέντευξη τύπου δημοσιογραφικά ερωτήματα και να έχουμε τις απαντήσεις από τους εκπροσώπους του συνεταιριστικού κινήματος.
Ακολουθεί η επιστολή Γ. Τούμπου
Χίος 27/7/2022
Αγαπητέ Μαστιχοπαραγωγέ των Νενήτων,
Μετά τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων μηνών, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου προσωπικά, για δύο βασικούς λόγους:
Πρώτον, για να εξηγήσω απλά και ξεκάθαρα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και δεύτερον, για να αποκαταστήσω τις σχέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών με τα μέλη του Συνεταιρισμού των Νενήτων.
Νομίζω ότι γνωρίζουμε όλοι καλά τους λόγους, για τους οποίους ο Συνεταιρισμός Νενήτων αποτελεί βασικό πυλώνα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών: πέρα από το ότι είναι ο δεύτερος σε παραγωγή, το ιστορικό του από την σύσταση της Ένωσης, οι αποφάσεις που έχει λάβει σε κρίσιμες συγκυρίες και η συνεταιριστική συνείδηση και συμπεριφορά των μελών του τον καθιστούν ένα σημαντικό κομμάτι του συνολικού οργανωσιακού οικοδομήματος της Ένωσης.
Από την άλλη, πιστεύω ότι η θετική πορεία και το αποδοτικό έργο της παρούσας Διοίκησης της Ένωσης δεν αμφισβητούνται σοβαρά από κανέναν και το μέλλον της μαστιχοπαραγωγής διαφαίνεται λαμπρό.
Είναι λοιπόν πολύ άδικο για όλους μας όταν, σε μια τόσο θετική συγκυρία, δημιουργούνται θέματα για προσωπικούς λόγους και για ιδιοτελείς σκοπούς, τα οποία δηλητηριάζουν τις μεταξύ μας σχέσεις.
Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα την συγκέντρωση των μελών του Συνεταιρισμού των Νενήτων, ώστε να γίνει σε όλους κατανοητό ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα επενδυτών παρά μόνο στην συνειδητή φαντασία συγκεκριμένων προσώπων, με σκοπό να σε εξαπατήσουν, και δεύτερον να ξεκαθαριστούν οι διαφορές ανάμεσα στο Καταστατικό του Συνεταιρισμού Νενήτων και στα καταστατικά των υπόλοιπων 19 συνεταιρισμών με σκοπό την τελική εναρμόνιση του.
Δυστυχώς, η προσπάθειά μας να εντοπιστούν οι διαφορές και να λυθούν οι παρεξηγήσεις προσέκρουσε για άλλη μια φορά στην οργανωμένη και τοξική αντίδραση κομματικών παραγόντων και στα ψεύδη και τις συκοφαντίες συγκεκριμένου προσώπου. Η συζήτηση εκτροχιάστηκε, η συνέλευση διαλύθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί για την εξέλιξη αυτή.
Το θέμα όμως της εναρμόνισης των καταστατικών παραμένει και πρέπει να λυθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, αφού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία της Ένωσής μας.
Στις επόμενες σελίδες αναφέρονται ενδεικτικά συγκεκριμένα άρθρα, στα οποία υπάρχουν διαφορές. Σας παρακαλώ να τα διαβάσετε προσεκτικά, για να σχηματίσετε προσωπική άποψη, χωρίς την μεσολάβηση τρίτων.
Ταυτόχρονα με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνω ότι έχει σταλεί επανειλημμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού σας αίτημα, με το οποίο του ζητάμε να πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, για να εγκριθούν οι συγκεκριμένες αλλαγές στο καταστατικό, χωρίς καμία από μέρους τους ανταπόκριση.
Ζητούμε λοιπόν την από μέρους σου συνεταιριστική καταστατική δραστηριοποίηση για την σύγκληση άμεσα, έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με μοναδικό θέμα την εναρμόνιση του καταστατικού του Συνεταιρισμού σου, με τα υπόλοιπα 19 καταστατικά όπως επιτάσσει ο αναγκαστικός νόμος, αποκαθιστώντας έτσι την Συνεταιριστική ομαλότητα που τόσο έχουμε ανάγκη.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο προσωπικό μου email: gtoumpos@gummastic.gr, στο τηλέφωνό μου 22710 21001 εσωτ 208.
Μπορείτε επίσης να δείτε στα παρακάτω link ολόκληρο το καταστατικό του συνεταιρισμών:Νενήτων : Καταστατικό Συνεταιρισμού Νενήτων σε αντιπαραβολή με το Καταστατικό του Συνεταιρισμού Βουνού–Φλατσίων το οποίο είναι ομοειδές μαζί με τα καταστατικά όλων των υπόλοιπων Συνεταιρισμών : Καταστατικό Συνεταιρισμού Βουνού – Φλατσίων
Στον πολύ δύσκολο αυτό αγώνα που δίνουμε, Διοικητικό Συμβούλιο, εργαζόμενοι και συνεταιριστές- παραγωγοί βρισκόμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και έχουμε τον ίδιο στόχο: την αύξηση της παραγωγής του μαστιχιού, την προώθησή του σε περισσότερες και μεγαλύτερες αγορές και την συνεχή βελτίωση του εισοδήματός μας.
Καλή συνέχεια στο έργο όλων μας
Ο Πρόεδρος της Ένωσης
Γεώργιος Ι. Τούμπος

Latest..

Οι νταβατζήδες

ΧΙΟΣ : Άντε καλέ! Σιγά! Τι έχουν να κερδίσουν, τα παιδιά σας από κάποιον σαν και εμένα; Κατ’ αρχήν την ώρα που εγώ φεύγω από την αγορά και πάω για το σπίτι, γύρω στις έντεκα και … [Read More...]

‘’ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ. ”

ΚΩΣ: Ο Τοπικός Σύμβουλος Κω και τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Κω κ. Βασίλης Χαδούλης έκανε την παρακάτω δήλωση: “Καθημερινά, πολλοί συμπολίτες μου, τηλεφωνικά είτε στις συναντήσεις … [Read More...]

Αποπερατωθήκαν οι εργασίες αντικειμένων εν όψει της μεγάλης εορτής του 15 Αύγουστου από το ορεινό Χωριό της Κω Ασφενδιού

ΚΩΣ: Αποπερατωθήκαν οι εργασίες αντικειμένων από το ορεινό Ασφενδιου και αποψίλωσης χόρτων εν όψει της μεγάλης εορτής του 15 Αύγουστου καθώς και η αποκομιδή βαρέων αντικειμένων από … [Read More...]