Εργατικό Κέντρο Σάμου: Για τις συνδικαλιστικές διώξεις στη Λευκάδα

ΙΚΑΡΙΑ:
Και οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν έχουν τέλος!….
Αυτή τη φορά μετά από πολλές διώξεις και δίκες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, σε πάρα πολλούς κλάδους, σε δεκάδες εκλεγμένους συνδικαλιστές που αντιστέκονται, οργανώνουν αγώνες, μπαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν δικαιώματα και να διεκδικήσουν αξιοπρεπή μεροκάματα, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, το δίκιο των εργαζομένων…σειρά έχει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας -Βόνιτσας, Αλέξανδρος Βερριώτης και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λευκάδας , Γεράσιμος Βερριώτης.
Οι συνάδελφοι σέρνονται σε δίκη στις 19 Γενάρη γιατί στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Πρωτομαγιάς του 2021 μαζί με άλλους συναδέλφους περιφρουρήσαν την απεργία σε εργοτάξιο της εταιρίας «Μπακαλάρος Κατασκευαστική ΑΕ» στο Νυδρί, όπου όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν παρεμβάσεις για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τις ελλείψεις μέτρων ασφαλείας και προστασίας που επικρατούσαν εκεί, τα άθλια μεροκάματα παρ’ ότι υπάρχει κλαδική ΣΣΕ στους οικοδόμους .
Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία που έχει φουσκώσει τα πανιά της από τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζουν όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα προηγούμενα χρόνια, η καταστολή, η διαρκής απαγόρευση συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, δεν μπορεί να περάσει και να συνεχιστεί.
Η λογική που κυριαρχεί στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς κύκλους «ούτε φύλλο να μην κουνιέται» ώστε ανενόχλητοι να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και μάλιστα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας, δεν μπορεί να περάσει!
Με οργάνωση, συλλογικό αγώνα και δυνάμωμα των σωματείων μας αντιστεκόμαστε! Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει σε κανέναν χώρο δουλειάς! Το ταξικό κίνημα ξέρει από διώξεις αλλά ξέρει και από αγώνες! Οι αγώνες του είναι αυτοί που εμπόδισαν πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, διακοπές ρεύματος, που υπέγραψαν ΣΣΕ όπως αυτή των οικοδόμων με σημαντικές αυξήσεις και δικαιώματα, που ιστορικά έγραψαν με χρυσά γράμματα μεγάλες εργατικές και λαϊκές νίκες!
Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι καταγγελίες και η μήνυση προς τους δύο συναδέλφους από τον εργολάβο.
Οι συνάδελφοι είναι αθώοι και έπραξαν αυτό που απαιτεί το δίκιο του εργάτη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Latest..

‘’ ΔΟΠΑΒΣ ΠΡΟΣ ΣΕΓΑΣ: ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.’’

ΚΩΣ: Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Ο ίδιος ο ΔΟΠΑΒΣ, δηλαδή ο κ. Χατζηχριστοφής δηλώνει ότι το νέο στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ είναι … [Read More...]

Το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης γνώρισε το Απολιθωμένο Δάσος και την φυσική κληρονομιά του Γεωπάρκου Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ: Γεμάτοι νέες εμπειρίες ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια … [Read More...]

Υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: “Άκρως επικίνδυνη η υποστελέχωση σε υπηρεσία του αεροδρομίου “Αρίσταρχος”

ΣΑΜΟΣ: Το αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” επισκέφθηκαν την Παρασκευή οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον νομό Σάμου, Βαρδαρός Σταμάτης, Δεμερτζή Πένη και Κάρλας … [Read More...]