ΕΡΩΤΗΣΗ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ :
Ερώτηση για τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις και δυσκολίες που παρατηρούνται στις εργασίες ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Υποδομών και Δικαιοσύνης και συνυπογράφεται από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Ειδικότερα, όπως προκύπτει και από πρόσφατο δημοσίευμα του τοπικού τύπου, τέσσερις μήνες πριν την παράδοση του έργου (Μάιος 2023) η ανάδοχος εταιρεία επιμήκυνε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της σύμβασης κατά έξι μήνες· επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εργασίες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί το 2023. Τούτο προκύπτει και από τον ίδιο τον αργό έως σήμερα ρυθμό υλοποίησης της κατασκευής, αλλά και από τον απαιτητικό χαρακτήρα των εκκρεμών εργασιών. Επιπροσθέτως, στο κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας συντελεί και η πρόσφατη ανακοίνωση εργατικών σωματείων και παρατάξεων περί απλήρωτων εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία.

Επισημαίνοντας την πολλαπλή σπουδαιότητα του δικαστικού μεγάρου, αλλά και την ίδια την προβληματική πορεία ανέγερσής του, ο Α. Μιχαηλίδης ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για το ποσοστό των εργασιών που έχουν υλοποιηθεί, για τις εργασίες που εκκρεμούν και το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους, για το κατά πόσο εκτελείται ομαλά η χρηματοδότηση του έργου από τους δημόσιους πόρους, καθώς και για το αν τηρείται η εργασιακή νομοθεσία.   

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]