Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την ναυαγοσωστική βοήθεια

ΙΚΑΡΙΑ :

Ο Φανούρης Καρούτσος σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ικαρίας υπογράφει ερώτηση με θέμα την κάλυψη των δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες.
Είναι ένα θέμα που σίγουρα μας απασχολεί για τους μήνες που διανύουμε, αφού έχουμε αρκετά περιστατικά πνιγμού λουόμενων στις παραλίες ου νησιού μας. Η ερώτηση του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:
Κύριε δήμαρχε, όπως πληροφορηθήκαμε από την δημοσίευση της Υ.Α 29997- 11/5/2022 του ΥΠ.ΕΣ (σχετικό 1) , σχετικά με την Επιχορήγηση Δήμων της Χώρας συνολικού ποσού ύψους 7.000.000,00€, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 7 του Π.Δ. 71/2020.
Επιχορηγούνται 115 δήμοι της χώρας με 7 εκατομμύρια ευρώ, για να καλύψουν μέρος έστω τις συνολικής δαπάνης που χρειάζονται για τις δαπάνες παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης . Σε αυτή την Υ.Α για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (σχετικό 2), από την έναρξη ισχύος των διατάξεις του αρ. 7 του Π.Δ. 71/2020, δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Ικαρίας.
Λαμβάνοντας υπ οψιν ότι δήμος ανεξάρτητα αν θα χαρακτηριστεί η όχι κάποια παραλία πολυσύχναστη, έχει ανάγκες που αφορούν την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης.
Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός τι ο δήμος καταβάλει σχετικές δαπάνες , δημιουργεί τα εξής ερωτήματα:
Γιατί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Ικαρίας, στους επιχορηγούμενους δήμους ?Τι ενέργειες έκανε η διοίκηση του δήμου για να συμπεριληφθεί ο δήμος μας στην επιχορήγηση του 2022, αφού δεν συμμετείχε ούτε σε αυτή του 2021?Από πού θα καλύψει τις σχετικές δαπάνες για τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν για την καλοκαιρινή περίοδο του 2022 ?

Latest..

Επέλαση τουριστών στην Λήμνο με το πλοίο Διαγόρας και το Αδαμάντιος Κοραής – Δείτε τι κατέβασε σήμερα! (βίντεο- φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Φουλαρισμένο από κόσμο έφτασε σήμερα στο λιμάνι της Μύρινας το πλοίο Διαγόρας στις 12:00 από την Καβάλα και λίγο αργότερα στις 13:20 το Αδαμάντιος Κοραης από την … [Read More...]