Ευχαριστήρια επιστολή του Μητροπολίτη κ.κ Παϊσίου στον Αντιστράτηγο ε.α Αθανάσιο Νικολοδήμο για το βιβλίο του “ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-Το χρονικό της κρίσης των Ιμίων”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Με επιστολή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κκ Παϊσιος εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Αντιστράτηγο ε.α Αθανάσιο Νικολοδήμο για το βιβλίο του που εκδόθηκε πρόσφατα με τίτλο: “ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-Το χρονικό της κρίσης των Ιμίων”
Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:
Σ.Σ: 1. Να σημειώσουμε ότι ο Μητροπολίτης γνωρίζει το αντιστράτηγο Αθανάσιο Νικολόδημο από τη θητεία του ως Μεράρχου Διοικητή της 95 ΑΔΤΕΑ στη Ρόδο.
2. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, τον Νοέμβριο 2022, με προσωπική δαπάνη του συγγραφέα και διατίθεται από τον ίδιο δωρεάν.
3. Ο Αθανάσιος Νικολοδήμος ήταν Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕΑ (Κως) την περίοδο της “κρίσης των Ιμίων” και το βιβλίο εστιάζεται κυρίως στα γεγονότα από στρατιωτικής πλευράς, αλλά και σε όσα προηγήθηκαν που οδήγησαν στην κρίση αυτή.
4. Λίγα λόγια για τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Νικολοδήμο:
Ο Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Νικολοδήμος γεννήθηκε στο χωριό Γαρδίκι Ομιλαίων του Νομού Φθιώτιδας. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1962 και αποφοίτησε το 1966 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Φοίτησε σε όλα τα Σχολεία του Όπλου του, καθώς και σε άλλα Σχολεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Σχολής Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και της Ακαδημίας Πολέμου της Γερμανίας.
Κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής του σταδιοδρομίας, υπηρέτησε σε πολλές και σημαντικές θέσεις ως Επιτελής και Διοικητής σε Επιτελεία, Μονάδες, Συγκροτήματα, Σχηματισμούς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, (Επιτελής στο γραφείο του Α/ΓΕΣ, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Επιτελάρχης Μεραρχίας, και 1ης Στρατιάς, Διοικητής Υπομονάδων, Μονάδων, Διοικήσεως Πυροβολικού, Ταξιαρχίας, Μεραρχίας, ΑΣΔΕΝ, Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), και Α΄Υπαρχηγός ΓΕΣ.
Από το 2002 μέχρι και το 2006 διατέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) στην Κύπρο.

Latest..

Λήμνος :Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία .Τριακόσια και πλέον άτομα έδωσαν αίμα!(βιντεο+φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το 3ήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο πολυπληθής σύλλογος αιμοδοτών Λήμνου. Η προσέλευση κατά το τριήμερο … [Read More...]

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ρύθμιση “Διαχείρισης πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας” για την αύξηση χωρητικότητας και ιπποδύναμης στα αλιευτικά σκάφη.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Αντί αποχαιρετισμού στην Σοφία μας

ΙΚΑΡΙΑ: Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε, γνωρίσαμε και βάλαμε στην καρδιά μας την Σοφία Σιδηροπούλου είμαστε ακόμα συγκλονισμένοι από την τραγική της απώλεια την τελευταία ημέρα του … [Read More...]

Συμμετοχή Περιφερειάρχη στο 3 ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων»

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σήμερα 01.04.2023 ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: … [Read More...]