Ε.Κ. Σάμου: Για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο “Σάμος”

ΙΚΑΡΙΑ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥΣάμος, 23/1/2023
EΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΣΑΜΟΣ»

Απλήρωτοι για μήνες είναι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΣΑΜΟΣ» στο Βαθύ. Η εταιρεία «Χ. ΤΖΑΝΗΣ και ΣΙΑ ΙΚΕ» χρωστάει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα 3 μηνών, επιδόματα αδείας, δώρο χριστουγέννων κλπ ενώ τελειώνει και ο Ιανουάριος.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση για τους συναδέλφους, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται εκεί για δεκαετίες, από την προηγούμενη διεύθυνση του ξενοδοχείου, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι κοροϊδία διαρκώς να τους λένε ότι θα πληρωθούν και να μη γίνεται.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι χύνουν τον ιδρώτα τους και κοπιάζουν, κυβέρνηση και εργοδοσία καυχιούνται για το θαύμα στον τουρισμό και την «ανάπτυξη» με τα δισεκατομμύρια τζίρου και τα εκατομμύρια τουριστών. Κέρδη που «χτίζονται» επειδή οι μεγαλοξενοδόχοι εκμεταλλεύονται τους νόμους που όλα αυτά τα χρόνια απλόχερα τους δίνουν όλες οι κυβερνήσεις με τεράστιες επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις, με μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς που φθείρει την υγεία των περισσοτέρων και πολλές φορές οδηγεί σε ατυχήματα (πολλές οι καταγγελίες το καλοκαίρι που μας πέρασε).

Οι εργαζόμενοι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με χαμηλούς μισθούς ή ακόμη και απλήρωτοι όπως στην συγκεκριμένη επιχείρηση και με τα πάντα γύρω μας να «τραβάνε την ανηφόρα» της ακρίβειας (ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, επιτόκια δανείων κλπ).

Το σωματείο μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, η οποία έχει κάνει έλεγχο και καλούν την εργοδοσία άμεσα να καταβάλει όλες τις οφειλές, καθώς και να παραβρεθεί σε τριμερή συνάντηση.

Επίσης καλούμε τους συναδέλφους του ξενοδοχείου άμεσα να προχωρήσουν μαζί με το σωματείο σε συνέλευση, ενωμένοι σαν μια γροθιά να γραφτούν στο σωματείου και να οργανώσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα ώστε να πληρωθούν άμεσα, κανένας να μη χάσει τη δουλειά του και να πληρώνονται κάθε μήνα κανονικά.

Δεν φταίει η «κακιά η μοίρα». Η πείρα που έρχεται απ’ όλη τη χώρα δείχνει ότι όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται, συζητάνε, κάνουν αγώνες μέσα από συλλογικές αποφάσεις τότε είναι δυνατοί και νικάνε. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και μαζί με αυτό και τις απαιτήσεις μας. Εμείς δουλεύουμε παράγοντας τεράστια κέρδη για να τα απολαμβάνουν οι λίγοι που τα γλεντούν, αδιαφορώντας για τη ζωή μας.

Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε τα δεδουλευμένα των συναδέλφων μας να καταβληθούν ΤΩΡΑ! Κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλέβει τον ιδρώτα μας και το ψωμί από το τραπέζι των παιδιών μας! Εμείς έχουμε την πραγματική δύναμη: είμαστε οι πολλοί. Μπορούμε να κερδίσουμε. Κανένας μόνος του! Τώρα σε άμεση επαφή με το σωματείο και με το Εργατικό Κέντρο.

Η Διοίκηση

Latest..

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]