Ημερίδα με θέμα την «Σεξουαλική/Αναπαραγωγική Υγεία Ατόμων με Αναπηρία»

ΧΙΟΣ :

Επιστημονική ημερίδα με θέμα την « Σεξουαλική/Αναπαραγωγική Υγεία Ατόμων με Αναπηρία» διοργανώνει το «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «Η Γέφυρα» σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ.
Η εκδήλωση έχει σκοπό την ανοικτή συζήτηση ενός θέματος που θεωρείται «ταμπού» και στόχο την επιστημονική και βιωματική ανάλυσή του, δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν και πρέπει να έχουν δικαίωμα στην σεξουαλική και αναπαραγωγική ζωή και υγεία.

Απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας για ενημέρωση και ωφελεί ιδιαίτερα τα Α. με Α. και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Η Χίος και η Περιφέρειά μας, κατ’ επέκταση, αποδεικνύουν την αποδοχή και την εξωστρέφεια σε θέματα που μέχρι σήμερα κρύβαμε «κάτω από το χαλί», ως μη κοινωνικά αποδεκτά!
Η Εκδήλωση φιλοξενείται στο Κοινωφελές Ίδρυμα « ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ», το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 και ώρα 7 το απόγευμα.Στους ενδιαφερόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις.
Το ΜΚΔΗΦ ΑμεΑ δημιουργήθηκε και λειτουργεί με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020  και λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο στον Οίκο Αγάπης, στο Νεοχώρι.
Στόχος του Κέντρου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση ίσων ευκαιριών.Εντός του Κέντρου, αλλά και η προς την κοινότητα προβολή του και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όπως επιστημονικές ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, και γενικά πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την συμμετοχή των μετεχόντων του προγράμματος και των εργαζομένων σε αυτό.

Latest..

Οι νταβατζήδες

ΧΙΟΣ : Άντε καλέ! Σιγά! Τι έχουν να κερδίσουν, τα παιδιά σας από κάποιον σαν και εμένα; Κατ’ αρχήν την ώρα που εγώ φεύγω από την αγορά και πάω για το σπίτι, γύρω στις έντεκα και … [Read More...]

‘’ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ. ”

ΚΩΣ: Ο Τοπικός Σύμβουλος Κω και τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Κω κ. Βασίλης Χαδούλης έκανε την παρακάτω δήλωση: “Καθημερινά, πολλοί συμπολίτες μου, τηλεφωνικά είτε στις συναντήσεις … [Read More...]

Αποπερατωθήκαν οι εργασίες αντικειμένων εν όψει της μεγάλης εορτής του 15 Αύγουστου από το ορεινό Χωριό της Κω Ασφενδιού

ΚΩΣ: Αποπερατωθήκαν οι εργασίες αντικειμένων από το ορεινό Ασφενδιου και αποψίλωσης χόρτων εν όψει της μεγάλης εορτής του 15 Αύγουστου καθώς και η αποκομιδή βαρέων αντικειμένων από … [Read More...]