Η Βιβλιοθήκη Ενηλίκων «Νίκη Χούλλη-Γεωργιάδου» του 2ου Δημ. Σχολ. Πόλεως Καλύμνου διοργανώνει  διαδικτυακό σεμινάριο.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Η Βιβλιοθήκη Ενηλίκων «Νίκη Χούλλη-Γεωργιάδου» του 2ου Δημ. Σχολ. Πόλεως Καλύμνου διοργανώνει  διαδικτυακό σεμινάριο, με εισηγήτρια την κ. Μαρία Γιγουρτάκη,* Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ) του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) σε όλες τις δομές και βαθμίδες εκπαίδευσης της Κρήτης.  Το θέμα της εισήγησης είναι:
«ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ και ΔΕΠ-Υ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ;»
Περίληψη εισήγησης:
Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι ένα θέμα που αφορά ολοένα και περισσότερους γονείς και μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών καλείται κάθε χρόνο να αντιμετωπίσει τον όλο και αυξανόμενο αριθμό μαθητών με γενικές ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ. Σκοπός της παρουσίασης είναι να θίξει ακροθιγώς το θέμα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και της ΔΕΠ-Υ, ώστε να κατανοηθούν σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, καθώς και γενικές οδηγίες για τους τρόπους υποστήριξης μαθητών και μαθητριών με Ε.Μ.Δ και ΔΕΠ-Υ
Ημερομηνία σεμιναρίου: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023
Ώρα: 18.00 – 20.00
Διαδικτυακός τόπος:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης  θα γίνει συζήτηση για όσο χρειαστεί, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων.
* Μαρία Γιγουρτάκη- Σύντομο βιογραφικό
-Είναι ειδική παιδαγωγός με κύριο αντικείμενο την αξιολόγηση και αντιμετώπιση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και παιδιών σε ΔΑΦ.
-Είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ) του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) σε όλες τις δομές και βαθμίδες εκπαίδευσης της Κρήτης.
 -Έχει μετεκπαιδευτεί στο Διδασκαλείο “Μαρία Αμαριώτου” του Παν/μίου Κρήτης στις ” Επιστήμες Ειδικής Αγωγής”.
-Έχει μετεκπαιδευτεί στην παιδοψυχιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών στην “Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής.
-Έχει μετεκπαιδευτεί στο πρόγραμμα “Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων και Αναγκών Οικογένειας, στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ειδικής Αγωγής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
-Είναι κάτοχος πτυχίου μουσικής.
-Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ (ΕΕΜ-ΔΕΠΥ) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ).
-Είναι μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Ο Άγιος Σπυρίδων» στο Ηράκλειο.
-Έχει λάβει μέρος σε πολλά Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά συνέδρια, διημερίδες, ημερίδες, σεμινάρια ψυχολογίας, παιδαγωγικής και παιδοψυχιατρικής, με εισηγήσεις και εργασίες.
 -Έχει συνεργαστεί με τον Ευρωπαϊκό Φορέα Ειδικής Αγωγής σε θέματα ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης.
-Έχει εκπαιδεύσει και συνεχίζει να εκπαιδεύει, σε θεσμικό πλαίσιο, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα και δομές ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης, καθώς και σε θέματα ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων.  -Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας και σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Κρήτη

Latest..

Βιβλικές εικόνες στην Τουρκία, νέος σεισμός 7.7R. Εκτιμήσεις για περισσότερους από 2000νεκρούς.(βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Έκτακτο – Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Λέσβο – Ενημέρωση για όλο το οδικό δίκτυο

ΛΕΣΒΟΣ: Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με σχετικές … [Read More...]

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΧΙΟΣ : Τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα νεκροί σ’ ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο με μετανάστες. Στα τραγικά αυτά περιστατικά που σφίγγεται το στομάχι και η καρδιά υπεύθυνοι δεν είναι … [Read More...]

Αντιπλημμυρική προστασία σε Αγ. Κωνσταντίνο & Αυλάκια ζητεί από την ΠΒΑ ο Γ. Στάντζος – Και αίτημα αποζημιώσεων

ΣΑΜΟΣ: Επιστολή με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία των παραλιακών οικισμών σε Άγιο Κωνσταντίνο και Αυλάκια, που επλήγησαν το βράδυ της Κυριακής από την κακοκαιρία … [Read More...]