Η δράση της μαφίας των διπλωμάτων οδήγησης: «Oποιος μας πειράζει τρώει σφαίρες»

ΚΩΣ: Πρόκειται για μερικές από τις καταγεγραμμένες επικοινωνίες των μελών της μαφίας των διπλωμάτων οδήγησης. Οι αίθουσες θεωρητικής εξέτασης ήταν «στημένες», οι εξεταστές έκαναν έναντι αμοιβής τα… στραβά μάτια στην πρακτική εξέταση, οι γιατροί έδιναν πλαστές βεβαιώσεις και όποιος αντιδρούσε δεχόταν… σφαίρες. Με μεθοδικό τρόπο και με… τρομοκρατία, ιδιοκτήτες σχολών οδηγών είχαν απλώσει τα «πλοκάμια» τους σε κάθε κομμάτι της διαδικασίας έκδοσης άδειας οδήγησης, χορηγώντας με παράνομο τρόπο τουλάχιστον 340 άδειες ικανότητας οδήγησης, κυρίως, σε αλλοδαπούς, υποψήφιους οδηγούς.

Απειλές
«…Δεν θα ξεκουμπιστεί από εκεί. Και θα την έχουμε συνέχεια εκεί πάνω. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε», αναφέρει μέλος του κυκλώματος σε τηλεφωνική του επικοινωνία, περιγράφοντας προϊσταμένη Τμήματος Διεύθυνσης Μεταφορών της Αθήνας, η οποία «εμπόδιζε» την παράνομη δραστηριότητα. Ως επόπτρια σε θεωρητικές εξετάσεις, οδήγησε δύο υποψήφιους οδηγούς στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου στις 4 και τις 12 Αυγούστου του 2020, όταν τους εντόπισε σε έλεγχο να έχουν κρυμμένο οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Είναι ενδεικτικό ότι υπάλληλος Διεύθυνσης Μεταφορών, που συνεργαζόταν με το κύκλωμα, εκφέρει απειλές εναντίον της προϊσταμένης σε τηλεφώνημά της. «…Θα την κάνω να μην μπορεί να κοιμηθεί αυτή. Να φοβάται να πάει σπίτι της», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ενα άλλο μέλος του κυκλώματος προτρέπει υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών που ενοχλείται από τις κινήσεις της διευθύντριας: «Ε, τράβα της ένα χαστούκι μια μέρα να συνέλθει».
Πυροβολισμοί
Το μεσημέρι της 21ης Απριλίου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πέρασαν από τις απειλές στην πράξη. Με πυροβόλο όπλο προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο της προϊσταμένης, θέλοντας έτσι να της στείλουν μήνυμα. Λίγες ώρες αργότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών που είχε αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα αναφέρεται σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με τους πυροβολισμούς, παραδεχόμενος την εμπλοκή του: «(Λένε) Για τις σφαίρες που της ρίξαμε». Εκτός από τους πυροβολισμούς, η μαφία των διπλωμάτων σχεδίαζε… ληστεία στο σπίτι της διευθύντριας, το οποίο βρισκόταν για μέρες υπό παρακολούθηση. Μάλιστα, ένα μέλος του κυκλώματος από το Πακιστάν, που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Χάρης», τη μήνυσε ακόμα και για… ρατσιστική συμπεριφορά.
Ανάμεσα στα ηγετικά μέλη του κυκλώματος ήταν και ένας προϊστάμενος Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Το συγκεκριμένο πρόσωπο πραγματοποιούσε… δήθεν αιφνίδιους ελέγχους ως επόπτης κατά τη θεωρητική εξέταση, με ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού σήματος εκπομπής. Οταν όμως στον χώρο υπήρχαν «πελάτες», ο έλεγχος γινόταν με… κλειστή συσκευή. Η «ταρίφα» της εγκληματικής οργάνωσης ήταν 2.000 ευρώ.

Παράλληλα το κύκλωμα συνεργαζόταν με 5 γιατρούς, για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις. Συνολικά οι Αρχές συνέλαβαν 8 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και 4 υπαλλήλους Περιφερειακής Ενότητας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αθήνας.

ΕΚΡΥΒΑΝ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗΣ
Μικρόφωνα σε μπλούζες, μικροκάμερες σε μάσκες κορονοϊού
Μέσα σε αυτοκίνητα έξω από τη Διεύθυνση Μεταφορών τοποθετούσαν τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό στους υποψήφιους οδηγούς τα μέλη του κυκλώματος. Τους ζητούσαν να φορούν… μακρύ παντελόνι για να μην εντοπίζονται οι συσκευές αναμετάδοσης. Το Wi-Fi modem ήταν κρυμμένο σε σακίδιο, μικρόφωνα ήταν προσαρμοσμένα σε μπλούζες και πουκάμισα, ενώ οι μικροκάμερες ήταν συνήθως τοποθετημένες σε μάσκες κορονοϊού. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι υποψήφιοι οδηγοί μετέδιδαν εικόνα με… έξυπνο ρολόι. Μάλιστα, σε μηνύματα, οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών φαίνεται να κάνουν έρευνα αγοράς για απόκτηση μικροκάμερας.

Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κυκλώματος, είχαν καταγράψει τις προεργασίες, λίγο πριν από τις θεωρητικές εξετάσεις. Ο υποψήφιος οδηγός μπήκε σε ένα μπλε Yaris στο οποίο επέβαινε ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Για να μη γίνει ορατός, ο ιδιοκτήτης της σχολής έριξε την πλάτη του καθίσματος και στη συνέχεια προμήθευσε τον εξοπλισμό στον «πελάτη». Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων αντιλήφθηκαν ότι όποιος έμπαινε στο Ι.Χ. έβγαινε… με διαφορετική μπλούζα. Ηταν η προσαρμοσμένη ενδυμασία με τον εξοπλισμό. Σε αντίστοιχη επιχείρηση εντοπίστηκε μέλος του κυκλώματος μαζί με δύο αλλοδαπούς, σε όχημα στα Ιωάννινα κοντά στη Διεύθυνση Μεταφορών. Μέσα στο αυτοκίνητο, υπήρχε μια τσάντα γεμάτη με μπαταρίες και εξοπλισμό.

Γνώριμος των Αρχών ο αρχηγός
Παλιός γνώριμος των Αρχών ήταν και ο αρχηγός του κυκλώματος, που υποστήριξε ότι ξεκίνησε την παράνομη δράση του λόγω… οικονομικών εξόδων από την αιφνίδια εγκυμοσύνη της συζύγου του. Τον Ιούλιο του 2021, ο 27χρονος τότε άνδρας είχε συλληφθεί, καθώς η σύζυγός του υπέβαλε μήνυση έπειτα από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που αστυνομικοί τού περνούσαν χειροπέδες. Τον Μάρτιο του 2019, συνελήφθη για απειλή, εξύβριση και απλές σωματικές βλάβες, έπειτα από επεισόδιο στη Γέφυρα Καλυφτάκη, ενώ τον Μάιο του 2020, ξανά για απείθεια και απειλή έπειτα από μήνυση αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη συμβολή των οδών Λύρα και Μουστάκα στην Κηφισιά.
«Αδυναμία» στα όπλα
Ενα ακόμα μέλος του κυκλώματος, με… αδυναμία στα όπλα, είχε απασχολήσει τον Ιούνιο του 2018, όταν σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του. Είχε αγοράσει ένα πιστόλι κρότου χωρίς άδεια και το παρέλαβε στο… γραφείο της Διεύθυνσης Μεταφορών μέσω ταχυδρομικής.

Η δράση της μαφίας των διπλωμάτων οδήγησης: «Oποιος μας πειράζει τρώει σφαίρες»

Latest..

Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και την Κω, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράμμος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιάκωβος Γρύλλης, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα δύο νησιά του νομού μας. Μιλώντας στην εκδήλωση της Κω, ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις θερμές ευχές του, στον κλάδο των μηχανικών και σε όλους του κατοίκους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάπτυξης στο βόρειο συγκρότημα του νομού μας. «Ξέρουμε να σχεδιάζουμε, να μελετάμε και την κάθε λεπτομέρεια, να στοχεύουμε σωστά και βέβαια να μπορούμε στο τέλος να υλοποιούμε όλες τις δράσεις που οραματιζόμαστε» – σημείωσε ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής στην ομιλία του στην Κω, και υπογράμμισε ότι στη νέα χρονιά, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ξεχώρισε τρεις δράσεις για το νησί της Κω: Τη διεκδίκηση του Ναυτικού Ομίλου Το πάρκο του Ποντιακού ελληνισμού ✅Τη συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση της γεωπονικής σχολής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Κω, κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, η εκπαιδευτικός, κα Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ, κ. Πάνος Βενέρης, για τη συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την οδική ασφάλεια. Σε ότι αφορά την Κάλυμνο, παρουσία των συναδέλφων του μηχανικών, ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε σε 3 δράσεις που υλοποίησε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην περιοχή και συγκεκριμένα: Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες Τις μελέτες πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά) για τους οικισμούς Σκάλια και Παλιόνησος για το Δήμο Καλύμνου ✅Τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που μετά από παρέμβαση μας, η Δωδεκάνησος άρα και η Κάλυμνος θα προηγηθεί από άλλες περιοχές της χώρας. Στοχευμένες κοινωνικές δράσεις Στη σύντομη ομιλία του στην κοπή της πίτας στην Κάλυμνο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει για ακόμα μια φορά ότι το ΤΕΕ είναι ένα «ζωντανό δημιουργικό κύτταρο» μέσα από την κοινωνία μας και ότι απαιτείται να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που εντάσσονται σε κοινωνικές δράσεις υψίστης σημασίας. Μια από αυτές και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδων για την οδική ασφάλεια που προγραμματίζεται να γίνει μετά την Κω και στο νησί της Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Ιακώβου.

ΚΩΣ: Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και … [Read More...]

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]