Η Μέρκελ δείχνει lockdown

ΛΕΣΒΟΣ:

Τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή απέναντι στην δραματική κατάσταση» που έχει διαμορφώσει η αναζωπύρωση της επιδημίας είπε σήμερα η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε μία δήλωση που για πολλούς αποτελεί προαναγγελία lockdown.  
Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της.
Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Aνκγελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η τελευταία αύξηση των μολύνσεων από την Covid-19 είναι «χειρότερη από οτιδήποτε έχει βιώσει μέχρι στιγμής η Γερμανία» και ζήτησε αυστηρότερους περιορισμούς για να ελεγχθεί η εξάπλωση.
Κάλεσε τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, τα οποία σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν τις δικές τους πολιτικές για τον περιορισμό της πανδημίας, να αυστηροποιήσουν τα μέτρα απο αυτή την εβδομάδα.
Πριν από μερικές ημέρες είχε απευθύνει νέα έκκληση -για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα- προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Δραματική πρόβλεψη και απο τον υπουργό Υγείας
Οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί» μέχρι το τέλος του χειμώνα, είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.
«Είναι προφανές ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, ιαθέντες ή νεκροί» εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα που είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», είπε ο γερμανός υπουργός Υγείας , καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.
Αναγνώρισε ότι πολλοί μπορεί να βρουν τη δήλωσή του κυνική. «Η ανοσία θα επιτευχθεί», είπε ο Σπαν. «Το ερώτημα είναι αν αυτό θα γίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης, και προτείνουμε με ενσυναίσθηση τη διαδρομή μέσω του εμβολιασμού».
Aντιδράσεις για τα νέα μέτρα στην Ευρώπη
Την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανακοινώνουν νέα μέτρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους, κατά των lockdown και των υποχρεωτικών εμβολιασμών
Στην Ολλανδία ξέσπασαν ταραχές, με τους διαδηλωτές να ρίχνουν πυροτεχνήματα και πετρες κατά της αστυνομίας και να πυρπολούν ποδήλατα στη Χάγη, ένα βράδυ μετά τις βίαιες διαδηλώσεις στο Ρότερνταμ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.
Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν επίσης στους δρόμους στην Κροατία, την Ιταλία αλλά και την Αυστρία την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απο σήμερα εφαρμόζει πλήρες lockdown.

Latest..

Ζημιές σε ολόκληρη τη Λέσβο από τους ισχυρότατους Νοτιάδες και τις καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΕΣΒΟΣ: Οι ισχυρότατοι Νοτιάδες και οι δυνατές καταιγίδες έπληξαν χθες το βράδυ ολόκληρη τη Λέσβο. Το λιμάνι της Μυτιλήνης χθες θύμιζε Βενετία αφού η Προκυμαία είχε πλημμυρίσει. Η … [Read More...]

Στη Σμύρνη κάποτε….

ΙΚΑΡΙΑ : Θεατρική παράσταση του Θανάση Σάλτα σε σκηνοθεσία Ιωάννα Μαστοράκη στο Θέατρο της Ημέρας. “Στη Σμύρνη κάποτε”. Ένα μουσικοθεατρικό έργο αφιερωμένο στην μυριοστόλιστη … [Read More...]