Η Μαριάντα Λάμπου είναι 9 ετών και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι .

ΛΗΜΝΟΣ:

Με περηφάνια η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου κράτα στα χέρια της την ελληνική σημαία και το κύπελο και ο εθνικός μας ύμνος ακούγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι στα κορίτσια έως 10 ετών. Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 χώρες.

Ήταν στο νηπιαγωγείο όταν είχε την πρώτη επαφή με το σκάκι
«Το σκάκι μου άρεσε απο την αρχη και ηθελα να το μαθω πολύ και γενικώς και το συνέχισα με άρεσε πολύ γιατί το αγαπούσα» αναφέρει.
Η 5 φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος είναι σκακίστρια του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Αίγλη Παπάγου. Ο πρόεδρος του ήταν ο πρώτος της δάσκαλος.
Συγκινημένος ο κ. Ιωάννης Παναγάκος Πρ. Α.Π.Ο. “Αίγλη Παπάγου” λέει: «Μεγάλες επιτυχίες η μεγαλύτερη ότι είναι διαμάντι στο χαρακτήρα. Ήταν ότι είχε πάθος μεράκι πολύ».
Μοιραζονται την ίδια λατρεία για το σκάκι με τον μικρό της αδερφό που είναι και αυτός πρωταθλητής Ελλάδος στα παιδιά κάτω των 8 ετών.
«Μου αρέσει επειδή είναι ένα άθλημα όχι με το σώμα αλλά με το μυαλό» λέει ο Χάρης Λάμπος, Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων κάτω των 8 ετών.
Οι προπονήσεις σκληρές αλλά δεν την πτοούν, το σκάκι είναι η μεγάλη της αγάπη και ελπίζει και αλλά παιδιά να στραφούν σε αυτό, γιατί θα πάρουν πραγματικά, μαθήματα ζωής.
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου ΕΡΤ 
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022

ΚΩΣ: Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε! NEWS: Με τη λήξη της … [Read More...]

Διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Χρυσουλάκη για την έναρξη του προγράμματος «Nikos Kazantzakis Visiting Scholar» στο Πανεπιστήμιο Berkeley το 2023 (1.12.2022)

ΚΩΣ: Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με την διακεκριμένη … [Read More...]

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης για να ενταχθεί το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου στο ΕΣΠΑ»

ΚΩΣ: Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου, για το οποίο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε ζητήσει ενημέρωση … [Read More...]