Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ :
Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη που επισκέφθηκε τη Χίο είχε την Τρίτη 29/6 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Π. Μπουγδάνος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε με έμφαση τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης που μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πυλώνα ανάπτυξης για τα νησιά μας.
Ξεκινώντας από τη ναυτική παράδοση, το χιακό εφοπλισμό και το πλήθος των ναυτικών της Χίου ο κ. Μπουγδάνος υπογράμμισε την αρτιότητα της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ Ναυτικής Εκπαίδευσης, ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, Τμήμα Ναυτιλίας Παν/μίου Αιγαίου) και ζήτησε την αποφασιστική ενίσχυσή της από την πολιτεία σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό.
Επισήμανε επίσης ότι στον επανασχεδιασμό της ναυτικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα η ακριτική περιοχή μας πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με δεδομένο τον εθνικό χαρακτήρα της επένδυσης στη ναυτιλία αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών που κάνουν τις σχολές της Χίου και των Οινουσσών περιζήτητες σε όλη την Ελλάδα.

Latest..

Η Πόλις εάλω;

ΧΙΟΣ : Αναρωτιέται κανείς, εάν για δεύτερη φορά στην ιστορία του γένους των Ελλήνων βιώνουμε και πάλι την άλωση της Πόλης.Σε καιρό μάλιστα ειρήνης και προόδου, κατοχύρωσης των … [Read More...]

31 νέα κρούσματα κορονοϊού

ΛΕΣΒΟΣ: Σε 31 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. … [Read More...]