Η Παράταξη Ι.Γαλουζή εκφράζει την ικανοποίηση της για την ίδρυση Σχολής Μηχανικών στην  ΑΕΝ Καλύμνου.  

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Η Δημοτική Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” και ο επικεφαλής Ιωάννης Γαλουζής, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ίδρυσης Σχολής Μηχανικών στην  ΑΕΝ Καλύμνου.σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε.
Το δελτίο τύπους ως έχει, το παραθέτουμε παρακάτω
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,03/02 /2023
ΘΕΜΑ: Ίδρυση τμήματος Μηχανικών Α.Ε.Ν Καλύμνου.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο για την ίδρυση τουτμήματος Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου. Η δέσμευση τουΠρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στην Κάλυμνο στις 09/06/2019, ωςαρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υλοποιήθηκε.
Χαιρόμαστε που η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου θα συμπληρωθεί με το τμήμα Μηχανικών και με ενιαία διοίκηση θα προσφέρει τη δυνατότητα σε συμπατριώτες μας να σπουδάσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Ένα όνειρο που η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Γαλουζή ολοκλήρωσε σε ελάχιστο χρόνο το 2018 φαίνεται να ολοκληρώνεται με την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών. Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να αναλάβει αλλά και να ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η ίδρυση να καταστεί πραγματικότητα. Είναι η σειρά της σημερινής δημοτικής αρχής και του κ. Διακομιχάλη να εκδηλώσουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την αξιοποίηση και διαμόρφωση του ακινήτουστη θέση ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ για να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2023, με την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.
Σημειωτέο ,ότι σήμερα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ίδρυση νέας Ακαδημίας ΕμπορικούΝαυτικού με σχολή Πλοιάρχων στη Λακωνία ,γεγονός που δείχνει ότι ο ανταγωνισμός στη ναυτική εκπαίδευση διαρκώς αυξάνεται και οφείλει η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνίατης Καλύμνου να στηρίζει και να διαφυλάττει την Α.Ε.Ν Καλύμνου.
Για την παράταξη
Ο επικεφαλήςΙωάννης Γαλουζής.

Latest..

Λήμνος- Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου : “Δήμαρχε δώστε εντολή για αθόρυβα πυροτεχνήματα στην φετινή Ανάσταση”.

ΛΗΜΝΟΣ: Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Ανάσταση, κατά την οποία συνηθίζεται να ρίχνονται πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.  Πολλά κατοικίδια ζώα είναι κροτοφοβικά και … [Read More...]

Η… επιστροφή του Φώτη

ΧΙΟΣ : Αντί μνημοσύνου για τα 59 χρόνια από τον θάνατο του Φώτη Αγγουλέ (26 προς 27 Μαρτίου 1964) και μιας και πλησιάζει η εβδομάδα των παθών και το Πάσχα, αντιγράφουμε μέρος … [Read More...]