Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

ΧΙΟΣ : Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτίθεται να συγκροτήσει Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, όπως ορίζει το άρθρο 178 του νόμου 38 52/2010 για την τρέχουσα περίοδο 2020 – 2023. Στην Επιτροπή θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, και δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
 
Ο Νόμος ορίζει ότι “σε κάθε περιφέρεια συνιστάται, με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, που λαμβάνεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών, Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης ως γνωμοδοτικό όργανο. Η θητεία της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών. Η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των, κατά το δυνατόν, αντιπροσωπευτικότερων, σε περιφερειακό επίπεδο, φορέων της τοπικής κοινωνίας…”
 
Για το σκοπό αυτό καλούνται οι δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων) και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, να υποβάλλουν σχετική αίτηση συμμετοχής έως την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, αναφέροντας το Δήμο και την Εκλογική Περιφέρεια εντός της οποίας ασκούν τα εκλογικά τους καθήκοντα, τηλέφωνο επικοινωνίας και αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.
 
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται κατά προτίμηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dioikisi@pvaigaiou.gov.gr, με θέμα αποστολής «Αίτηση συμμετοχής στην Επιτροπή Διαβούλευσης», ή αυτοπροσώπως στη Δ/νση Διοίκησης της Π.Β.Αιγαίου (Ανδρομέδας 15, Μυτιλήνη), ώρες: 9.00 με 14.00, αρμόδιοι υπάλληλοι:
α) Χρυσόστομος Ροδίτης, τηλ. επικοινωνίας 2251353623
β) Ειρήνη Κατσιάνου, τηλ. επικοινωνίας 2251353620
γ) Ειρήνη Μαυραγάνη, τηλ. επικοινωνίας 2251353909
 
Μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας και επιβεβαίωσης της εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, θα διενεργηθεί κλήρωση, όπως προβλέπεται από το νόμο, μεταξύ των δημοτών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, έτσι ώστε βάσει των αποτελεσμάτων της κλήρωσης, να οριστούν οι δημότες – μέλη που θα μετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
 
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 στο Γραφείο της Προϊσταμένης της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας κας Ευστρατίας Ελευθερίου (Ανδρομέδας 15, 2ος όροφος, Μυτιλήνη)

Latest..

Σχόλιο από την Τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Λήμνου για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο νησί

ΛΗΜΝΟΣ: Η Τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Λήμνου με επιστολή της στα μέσα “σχόλιο” (όπως το αναφέρουν), αναφέρονται στην επίσκεψη της Υπουργού Πολιτικού κ. Λίνα Μενδώνη για τα εγκαίνια … [Read More...]

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «… 2 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ…»

ΧΙΟΣ : Η θεατρική ομάδα της ΠΕΚΕΒ παρουσιάζει την παράσταση «… 2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού…», την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην … [Read More...]