“Η Πηνελόπη στη Χίο” το βιβλίο του Κ. Στοφόρου παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη Κοραής

ΧΙΟΣ :

Η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου «Η Πηνελόπη στη Χίο» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ., στην Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής».Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και η εικονογράφηση είναι της Γιώτας Κοκκόση.
Το βιβλίο, αν και προϊόν μυθοπλασίας, αναφέρεται σε ένα πραγματικό ταξίδι της Πηνελόπης Δέλτα στη Χίο το καλοκαίρι του 1886. Μέσα από τις σελίδες του γνωρίζουμε πτυχές της προσωπικότητας της μεγάλης μας συγγραφέα, αφού πολλά στοιχεία έχουν αντληθεί από το έργο της. Μαζί με την Πηνελόπη, μαθαίνουμε για τη μεγάλη σφαγή της Χίου το 1822, αλλά και για το μεγάλο σεισμό του 1881, για παραλίες, μοναστήρια αλλά και ηθογραφίες της εποχής για τους Χιώτες.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αννα Χαζίρη– διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, η Κυριακή Βαγιάνου– εκπαιδευτικός, η Αγγελική Μαστρομιχαλάκη– Δρ. Παιδαγωγικής, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και η Βίκυ Σγουρέλη– συγγραφέας.
Το ταξίδι του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου στη Χίο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των mastihashop, που το Σάββατο, 6 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ. προσκαλούν στο κεντρικό κατάστημα στη Χίο επί της Λεωφόρου Αιγαίου για μια δράση για παιδιά κάθε ηλικίας.Ο συγγραφέας και τα παιδιά θα δημιουργήσουν και θα παίξουν ένα παραμύθι για τη μαστίχα, τους λαλάδες (κοσμούν το εξώφυλλο του βιβλίου στην εικόνα της Γιώτας Κοκκόση) και την Πηνελόπη Δέλτα.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Θα καούμε…

ΛΕΣΒΟΣ: Ένα κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, το οποίο θα διαρκέσει αρκετές μέρες, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού … [Read More...]