Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών απαντά στο iefimerida: Πότε θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα, πότε θα δημιουργηθεί «ανοσία αγέλης»

ΚΩΣ: Σε μια σειρά ερωτημάτων που έθεσε το iefimerida κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιαστικής Κάλυψης, απάντησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Στην ερώτηση ποιο θα είναι το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει στην Ελλάδα, η κ. Θεοδωρίδου απάντησε «όποιο πάρει την έγκριση, είτε από τον FDA είτε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό».
«Με τη σφραγίδα αυτής της αξιολόγησης μπορεί να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός, επομένως είμαστε σε αναμονή. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο εμβόλια τα οποία είναι πολύ κοντά, γι’ αυτό και συζητούμε την πιθανότητα της έναρξης του εμβολιασμού τον πρώτο μήνα του 2021», πρόσθεσε.
Αναφορικά με το «πότε περιμένει η Επιτροπή να δημιουργηθούν αντισώματα στον πληθυσμό», η πρόεδρος τόνισε ότι «αυτό θα πάρει χρόνο και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ατόμων που θα εμβολιαστούν», ενώ συμπλήρωσε ότι θα εξαρτηθεί και από κάποιες ιδιότητες των εμβολίων που ακόμα δεν μας είναι γνωστές. Το εμβόλιο τουλάχιστον αρχικά δεν θα είναι το μόνο όπλο που θα αποτελέσει ανάχωμα για την πανδημία. Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα.
Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι «και οι εκπαιδευτικοί που έχουν ένα τόσο σημαντικό έργο θα είναι από τις ομάδες που θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες» για τη χορήγηση του εμβολίου.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης για τον μαζικό εμβολιασμό των Ελλήνων.
Τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι 1.018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα με την εξής ιεράρχηση: πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/proedros-tis-ethnikis-epitropis-emboliasmon-sto-iefimerida-embolio

Latest..

&.Τα χρήματα για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές να γίνουν εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης&.

ΛΕΣΒΟΣ: Προτάσεις της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης»- Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη οι πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις – Τα χρήματα για τις χριστουγεννιάτικες … [Read More...]

Πέτσας: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες – Παράταση του lockdown έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου (βιντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Για την πρόοδο του εμβολίου κατά του κορονοϊού και το σχέδιο εμβολιασμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση μίλησε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή ενημέρωση συντακτών, ο Στέλιος … [Read More...]