Η Τουρκία «σκεπάζει» ελληνικά νησιά με αεροσκάφη και Navtex! Πετάνε στις Οινούσσες, «σβήνουν» τη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ:

Οι Τούρκοι κατέγραψαν χθες ένα ρεκόρ για το 2021. Η πτήση στα 1.000 πόδια πάνω από την Παναγιά είναι η χαμηλότερη υπέρπτηση από τις συνολικά 43 που μέχρι στιγμής έχουν κάνει οι Τούρκοι… 43 πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.
Την ίδια ώρα η Άγκυρα συνεχίζει να «χτίζει αφήγημα» στο Αιγαίο με navtex και αντι-navtex. Δείτε στον χάρτη πως επιχειρεί να «σβήσει» τη Λήμνο από τον επιχειρησιακό χάρτη της Ελλάδας, επικαλούμενη την γνωστή θέση της περί αποστρατιωτικοποίησης.

Το κλίμα στα ελληνοτουρκικά είναι άθλιο και στην Αθήνα υπάρχει παράδοξη επιμονή σε «συνταγές» που εκ των πραγμάτων έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικές για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση. Αγωνία για το αν θα παραμείνουν «ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας» και δηλώσεις απόλυτου κατευνασμού που προκαλούν ερωτήματα. Αν σ΄ αυτά προσθέσουμε τις εκτιμήσεις για τη βέβαιη κατάρρευση της Τουρκίας και της «άμεσης» αποχώρησης  Ερντογάν, δημιουργείτε ένα μάλλον επιζήμιο για τα συμφέροντα μας κλίμα. Η Τουρκία «καταρρέει» εδώ και χρόνια και η αποχώρηση Ερντογάν δεν θα ΄ναι απλή υπόθεση. Το χειρότερο είναι ότι όλα δείχνουν πως η επόμενη μέρα θα είναι πολύ χειρότερη.
Για όλα αυτά η απλή λογική λέει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζει την Τουρκία με την ίδια τακτική. Υπάρχουν πολλά που θα ΄πρεπε να έχουν ήδη γίνει.

πηγη militaire.gr
Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Τι ψήφισε η Λέσβος

ΛΕΣΒΟΣ: Μεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ καθώς στη Λέσβο, ψήφισαν περιπου 500 πολίτες περισσότεροι από τις εκλογές του 2017.Αναλυτικά … [Read More...]