Ινδία: Πάνω από 60 νεκροί από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις

ΙΚΑΡΙΑ :

Πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και υπερχείλιση ποταμών σε μεγάλες περιοχές της δυτικής και της νότιας Ινδίας έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 60 ανθρώπους από χθες Τετάρτη και έχουν καταστρέψει καλλιέργειες ρυζιού, βαμβακιού και άλλες, αξίας δισεκατομμυρίων ινδικών ρουπιών, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Το κρατίδιο της χώρας που πλήττεται περισσότερο είναι η Τελανγκάνα, όπου οι υπερβολικές άκαιρες βροχοπτώσεις χθες και σήμερα πλημμύρισαν την πρωτεύουσα του κρατιδίου, την μεγαλούπολη Χιντεραμπάντ, όπου φιλοξενούνται μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Accenture, η Amazon και η TCS.
Οι βροχοπτώσεις κατέστρεψαν καλλιέργειες αξίας τουλάχιστον 20 δισεκατομμυρίων ινδικών ρουπιών (σχεδόν 272 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε το γραφείο του αρμόδιου υπουργού της τοπικής κυβέρνησης.
Στην Τελανγκάνα 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ στο γειτονικό δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατάρρευση τοίχων, ηλεκτροπληξία και πνιγμό από υπερχείλιση ρεμάτων, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι από τα δύο κρατίδια.
Οι αρχές στο Χιντεραμπάντ κήρυξαν αργία τη σημερινή μέρα και ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν σπίτι. Εξαιτίας των πλημμυρών διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε πολλά τμήματα της πόλης.
Κάτοικοι ανήρτησαν φωτογραφίες στο twitter που εμφανίζουν αυτοκίνητα να επιπλέουν, πλημμυρισμένα σπίτια, γραφεία και δρόμους.
Σε ορισμένες περιοχές στο κρατίδιο Μαχαράστρα έπεσαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής τις τελευταίες 24 ώρες και στο κρατίδιο, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Βομβάης, είναι πιθανό να σημειωθούν έντονες έως εντονότατες βροχοπτώσεις αργότερα σήμερα και αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την καθημερινή πρόβλεψη καιρού της ινδικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (IMD).
Οι βροχές κατέστρεψαν ρυζοκαλλιέργειες στην Τελανγκάνα και το Άντρα Πράντες, ενώ καλλιέργειες βαμβακιού, σόγιας και οσπρίων υπέστησαν ζημιές στην Μαχαράστρα και την Καρνατάκα, ανέφεραν έμποροι.
Στην Τελανγκάνα και τη Μαχαράστρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο 143% και 78% περισσότερες βροχοπτώσεις αντίστοιχα από τα κανονικά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η IMD.
News247
Βαθμολογία:Κοινοποιηση:Μου αρέσει αυτό:Μου αρέσει! Φόρτωση…

Latest..

Το ΚΚΕ για την επέτειο του ΟΧΙ

ΙΚΑΡΙΑ : Βρετανών, έχοντας τα μάτια τους στραμμένα στις μεταπολεμικές εξελίξεις για τη σταθεροποίηση της αστικής εξουσίας και την υπονόμευση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Το στοιχείο … [Read More...]

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του ΟΧΙ

ΙΚΑΡΙΑ : «Η επέτειος της 28η Οκτωβρίου μας δείχνει το δρόμο για ένα μέλλον χωρίς νοσταλγούς του ναζισμού» Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την … [Read More...]

Λήμνος: Η Κανονιοφόρος “Αρματωλός” και το Πολεμικό καταγραφικό «Ναυτίλος» στο λιμάνι της Μύρινας για την 25η Οκτωβρίου! (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Στο λιμάνι ‘Άγιος Νικόλαος της Μύρινας βρίσκονται σήμερα η Κανονιοφόρος “Αρματωλός” και το Πολεμικό καταγραφικό «Ναυτίλος» για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης … [Read More...]