Ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ η Μυτιληνιά Μηλένα Κοντού στο 1ο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας

ΛΕΣΒΟΣ:

Ένα σπουδαίο Παγκόσμιο ρεκόρ ανέδειξε ο έλεγχος των χρόνων των νικητών του 1ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστής Κωπηλασίας της Θεσσαλονίκης, με τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο που πλέον καταχωρεί η Διεθνής Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Το πέτυχε στην ελαφρά κατηγορία η Μηλένα Κοντού, του ΝΟ Μυτιλήνης, στο αγώνισμα των 2000μ. ηλικιακής κατηγορίας 17-18 ετών τερματίζοντας  το εργόμετρό της σε χρόνο 7:04.09, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ).Ένας χρόνος που καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ που άντεχε από το μακρινό 2013, εδώ και 9 χρόνια όταν η τότε 18χρονη Αμερικανίδα Κριστίν Καβάλο είχε σημειώσει χρόνο 7:05.07.
Το Παγκόσμιο ρεκόρ της Μιλένας Κοντού είναι το δεύτερο που κατέχει η Ελλάδα, μετά από εκείνο που κατέχει από το 2016 η Σοφία Ασουμανάκη και πέτυχε στον Πανελλήνιο αγώνα στου Ρέντη και μάλιστα είναι στην ίδια κατηγορία 17-18 ετών αλλά στη βαριά. Κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας είναι πλέον κυρίαρχη στην συγκεκριμένη κατηγορία των γυναικών αφού κατέχει τα δυο παγκόσμια στο ελαφρύ και το βαρύ αγώνισμα.
Η ΕΚΟΦΝΣ σημειώνει ότι η Μιλένα Κοντού βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με το κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας που προετοιμάζεται στο Σχοινιά και θα παραμείνει ως τις 18 Δεκεμβρίου και κατάφερε να κάνει μια κορυφαία επίδοση παρά την προπονητική επιβάρυνση του κοινοβίου.
Η Μηλένα Κοντού αναδείχθηκε το 2022 πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 στο διπλό μαζί με την Στέλλα Νάτσιουλα , ήταν 5η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας στο σκιφ ενώ μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρε μέρος στον τελικό του διπλού στο Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών ενώ ήταν και 5ες στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι. Κι όλα αυτά μια αθλήτρια που μόλις τον  περασμένο Σεπτέμβριο (23/9/05) έκλεισε τα 17, καταλήγει η Ομοσπονδία και συγχαίρει τη Μηλένα.
ertnews.gr 
Μυρσίνη Τζινέλλη

Latest..

Χρ.Στεφανάδης: Παραπλανητική διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων με το όνομα του

ΙΚΑΡΙΑ: Θύμα επιτήδειων φέρεται να έπεσε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, αφού όπως τον ενημέρωσαν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων … [Read More...]