Ι. Ρούφα για το αν θα είναι υποψήφια: Θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση της παράταξης για να πάρει αποφάσεις

ΚΩΣ: Αποκαλυπτική ήταν για ακόμη μία φορά η κα. Ιωάννα Ρούφα η οποία παραχώρησε συνέντευξη στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Τα ζητήματα υγείας, οι απευθείας αναθέσεις, οι εκτάσεις του Λινοπότι αλλά και οι εκλογές και το πολιτικό της μέλλον, μπήκαν στην ατζέντα της συζήτησης .
Περί νέου νοσοκομείου
Σχετικά με την παραχώρηση έκτασης στο Λινοπότι για την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου στο μέλλον η κα. Ρούφα ξεκαθάρισε ότι έγινε ανταλλαγή για το τίποτα. «Ρωτάω υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό για το νέο νοσοκομείο; Δεν υπάρχει. Έχουμε μείνει στις υποσχέσεις του Μητσοτάκη»
Εξήγησε το ιστορικό των οικοπέδων της περιοχής καθώς όταν ήταν η ίδια πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Δικαίου έγινε η αγορά του οικοπέδου το 2004. Μάλιστα το 2007 επί επαρχίας Κυπραίου είχε εκπονηθεί μελέτη για νέο νοσοκομείο όπως και από το ΣΥΡΙΖΑ.
« Το 2004 ο δήμος Δικαίου με τα χρήματα των Κώων πολιτών αγόρασε το οικόπεδο για την δημιουργία νέου αθλητικού χώρου. Οι 930.000 ευρώ που έχουν δεσμευτεί για τον αθλητικό χώρο δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό του δήμου κάτι που έχω επισημάνει και έχω αναδείξει με ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Η κα. Ρούφα είπε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος Κω παραχώρησε έκταση αγορασμένη ιδιοκτησίας του δήμου στην διοίκηση του νοσοκομείου Κω για την ανέγερση νέου νοσοκομείου όμως « είναι η ίδια διοίκηση που δεν μπορεί να προσλάβει ούτε ένα παθολόγο. Αυτή η διοίκηση θα αναλάβει να κάνει και νέο νοσοκομείο»;
Πρόσθεσε ότι η ίδια ήταν αυτή που πίεζε για τα σχεδιαγράμματα που δημοσιεύτηκαν μόλις τον Νοέμβριο του 2022.
Για τις απευθείας αναθέσεις και τις μετακινήσεις υπαλλήλων
Σε ότι αφορά τις απευθείας αναθέσεις που γίνονται από διάφορους οργανισμούς του δήμου και έχουν γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, είπε ότι υπάρχουν πολλά νομικά πρόσωπα που αυτή την στιγμή λειτουργούν βασισμένοι στις απευθείας αναθέσεις.
«Τόνισε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν οι υπεύθυνοι να λαμβάνουν προσφορές από τις τοπικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους και στη συνέχεια να επιλέγουν την πιο συμφέρουσα πρόταση. Κάτι που είχε πράξει και η ίδια ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ όταν έπρεπε να γίνει προμήθεια φαρμάκων και λάβαμε προσφορά από όλα τα φαρμακεία του νησιού».
« Αποκάλυψα τις απευθείας αναθέσεις στο ΔΗΡΑΣ για παράδειγμα με λογίστρια στην Τρίπολη, για υπηρεσίες δημοσιογραφικές και μοντάζ. Θέλουμε να έρθουν όλα τα στελέχη πίσω στις θέσεις τους διότι πλέον κοστίζει περισσότερο η λειτουργία του μέσου καθώς κάποιοι εργάζονται σε άλλες θέσεις στο δήμο και προσλαμβάνονται μέσω απευθείας αναθέσεων μέχρι και υποψήφιοι».
Μεταξύ άλλων για θέμα η κα. Ρούφα έκανε λόγο για πολιτική απόφαση η μετακίνηση δημοσιογράφου λέγοντας « θλίβομαι που η Μαρία Παπαζαχαρίου δεν είναι στο ΔΗΡΑΣ αν και τότε στήριξα την μάχη των εργαζομένων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποκλείονται και φιμώνονται δημοσιογράφοι. Το θεωρώ αντιδεοντολογικό».
«Θέτω τον εαυτό μου στην παράταξη»
Ερωτώμενη για την πολιτικό της μέλλον και για το εάν θα είναι υποψήφια ως επικεφαλής της παράταξης είπε: « Θέτω τον εαυτό μου στην παράταξη για να πάρουν αποφάσεις. Υπάρχουν στελέχη που μπορούν να ηγηθούν».
Σάντυ Λαδικού
Πηγή: https://vimatisko.gr

Latest..

Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου: εκτιθέμενη για αντικανονική συμμετοχή παικτών στον “τελικό” με Ήφαιστο .Επιστολή Σωτηρχέλη ……” στο δρόμο γινόντουσαν τα συμβούλια της Τ.Ε.”.

ΛΗΜΝΟΣ: Έχει  περάσει μία εβδομάδα από την επεισοδιακή αναμέτρηση του Ηφαίστου με το  Mytilini Sports Club και ενώ η ένσταση  που έχει καταθέσει ο Ήφαιστος δεν έχει … [Read More...]

Μ.Κόνσολας: “Το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη των θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει η Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της … [Read More...]

ΜΑΛΕΛΗΣ ΣΕ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ: ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΧΙΟΣ : Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Σταμάτης Μαλέλης στο πλαίσιο περιοδείας του συναντήθηκε στον Πολιχνίτο με Προέδρους των γύρω χωριών και συζήτησε τα προβλήματά τους. Ο κος Μαλέλης … [Read More...]

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ

ΧΙΟΣ : Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ,στη δια περιφοράς σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε την αναβολή του προγραμματισμένου για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου Αγώνα … [Read More...]