Κάλεσμα στο λαό της Ικαρίας για την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τα ζητήματα της εκπαίδευσης

ΙΚΑΡΙΑ :

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας
Τα σχολεία άνοιξαν στις 14 Σεπτεμβρίου, με πλήρη λειτουργία και εκτεταμένη χρήση μάσκας. Παρά την προσπάθεια καθησυχασμού, οι γονείς εύλογα ανησυχούν, αφού  το Υπουργείο Παιδείας δεν πήρε κανένα μέτρο επί   4 ολόκληρους μήνες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία, η ασφάλεια και η εκπαιδευτική διαδικασία.
  Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η νέα σχολική χρονιά θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες αφού  ξεκινά με συσσωρευμένα προβλήματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής προστασίας για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς.
Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση απέρριψε, λόγω «κόστους» και «δημοσιονομικού βάρους», τα δίκαια αιτήματα, των Σωματείων, των Ομοσπονδιών, των Γονέων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.  
 Είναι προκλητικό να παρουσιάζεται ότι έχουν λάβει όλα «τα απαραίτητα μέτρα» τη στιγμή που δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στις κτηριακές υποδομές προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.
  Είναι προκλητικό το Υπουργείο Παιδείας να επικαλείται τον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη (17!!!), τη στιγμή που υπάρχουν αίθουσες των 25 τετρ. μέτρων όπου στοιβάζονται 25 παιδιά . Αποτελεί εξόφθαλμη αντίθεση και οξύμωρο σχήμα το γεγονός ότι τον Ιούνιο, με σχεδόν μηδενικά κρούσματα, η επαναλειτουργία των σχολείων έγινε με ανώτατο αριθμό τους 15 μαθητές ανά τάξη, και τώρα, με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων τη μέρα μέσα στον δεύτερο κύκλο της πανδημίας, θα επιτρέπεται να λειτουργήσουν τάξεις με όλα τα παιδιά. 
Είναι προκλητικό να παρουσιάζουν ότι έχει λυθεί το ζήτημα της καθαριότητας, όταν δεν αντιστοιχεί ούτε μία καθαρίστρια με πλήρες ωράριο για κάθε σχολείο και με δεδομένο ότι οι αίθουσες πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Είναι προκλητικό να ξεκινάει η σχολική χρονιά με ελλείψεις και κενά σε εκπαιδευτικούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τέλος είναι προκλητικό να ξεκινάει η σχολική χρονιά και να μην έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά  όλων των μαθητών στα σχολεία τους.
Όλη αυτή η προχειρότητα με την οποία οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας είναι απόρροια της πολιτικής που βλέπει τις ανάγκες τους ως κόστος!
Αν αναλογιστούμε ότι μας λένε ότι υπάρχουν 71 δις για ανάπτυξη και για τα σχολεία δίνουν ψίχουλα. Τότε το συμπέρασμα ότι έχουν βάλει τα παιδιά και την εκπαίδευση σε δεύτερη μοίρα, προφανώς δεν είναι αυθαίρετο.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων εκπαιδευτικών και της Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις της 17ης Σεπτεμβρίου. Συνεχίζοντας  να διεκδικούμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα : 
Δεκαπέντε (15) μαθητές ανά τμήμα.Την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία. Να λειτουργήσουν τα τμήματα ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη. Άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών. Αύξηση 100% της οικονομικής επιχορήγησης στους Δήμους για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων .Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια καθημερινής λειτουργίας του σχολείου.Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, δωρεάν με ευθύνη του κράτους.
Η μόρφωση και η υγεία των παιδιών μας είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, δεν θα δεχτούμε παραπέρα επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, αρκετά πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει ο λαός τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους της Ικαρίας, να διεκδικήσουν  οργανωμένα, με επόμενο βήμα τη συμμετοχή στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τα ζητήματα της εκπαίδευσης  και την συγκέντρωση των σωματείων των νησιών μας, την Πέμπτη  17/9/2020 στις 18:30 στην Πλατεία Ευδήλου.

Latest..

Μπουρλότο από την Τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak»: «H Ελλάδα μετά την υποχώρηση στην ΑΟΖ δέχτηκε και την αποστρατικοποίηση στα νησιά»!

ΛΗΜΝΟΣ: «Φωτιά» βάζει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak με νέο της δημοσίευμα.  Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ελλάδα δέχθηκε τις γερμανικές παραινέσεις … [Read More...]

ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Π.Δ.

ΧΙΟΣ : Έχουν περάσει 1-2 χρόνια από την αποφράδα ημέρα που κυριολε­κτικά μπροστά στην πόρτα μου, έχασε τη ζωή του ο εγγονός ενός αγα­πημένου μου φίλου και συναδέλφου … [Read More...]