Και πάλι απάτη με phishing στη Σάμο – Ταυτοποιήθηκαν δύο

ΣΑΜΟΣ:
Νέα περίπτωση απάτης με τη μέθοδο “Phishing” (ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων), που διαπράχθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο σε βάρος γυναίκας, κατοίκου Σάμου, εξιχνιάστηκε από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.
Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες υπέκλεψαν στοιχεία εισόδου σε ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που της απεστάλη και εμπεριείχε απατηλό σύνδεσμο (link). Ακολούθως, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 305 ευρώ, το οποίο μεταφέρθηκε διαδοχικά σε δύο λογαριασμούς.
Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι κάτοχοι των δύο αυτών λογαριασμών είναι, κατά περίπτωση, οι εν λόγω αλλοδαποί.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]