Καλό ταξίδι κ. Μαντώ… φτώχυνε η Κοινότητα του Βανκούβερ, γράφει η Σ. Καρασούλη

ΧΙΟΣ :

Αυτή η ιστορία αγάπης είχε καλό τέλος. Ο Χρήστος παντρεύτηκε την Μαντώ του στην παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου το 1959. Και μετά από λίγο άνοιξε και το πρώτο του εστιατόριο και το ονόμασε – τι άλλο;- « Της Μαντώς» (Mando.).
Η Μαντώ κι ο Χρήστος έκαναν τέσσερα κορίτσια, κι αργότερα ευτύχησαν να δουν πολλά εγγόνια και δισέγγονα.

Ο κ. Χρήστος κι η κ. Μαντώ δεν έλειπαν από την εκκλησία κι από τις εκδηλώσεις της Ελληνικής Κοινότητας.Πάντα μαζί, πάντα αγαπημένοι και πολύ αγαπητοί, ένα αξιολάτρευτο ζευγάρι.
Αλλά κάποια Μοίρα τους ζήλεψε, όπως λέει και το τραγούδι, κι από χτες ο κ. Χρήστος έμεινε ξαφνικά απαρηγόρητος χωρίς την Μαντώ του.
Η κ. Μαντώ ήταν μια πολύ δοτική και ζεστή ψυχή, γεμάτη καλοσύνη κι αγάπη για όλους. Κάποτε είχα τυχαία καθίσει δίπλα της στην εκκλησία, πριν να αρχίσει ο εσπερινός. Τα λέγαμε μέχρις ότου ήρθαν δύο από τις κόρες της με τα παιδιά τους. Μόλις τους είδα, σηκώθηκα για να πάω πιο κάτω. «Πού πας;» με ρωτάει η Μαντώ. «Πάω πιο κάτω για να καθίσετε μαζί η οικογένεια.» Η Μαντώ μού έπιασε τότε το χέρι. «Κι εσύ είσαι οικογένεια!» μου είπε. Και δεν με άφησε να μετακινηθώ.
Τελικά αυτό που απομένει από κάποιον που μας φεύγει – το έχω πει πολλές φορές- είναι οι όμορφες αναμνήσεις, ο καλός ο λόγος, κι η αγάπη. Πόσο τυχεροί όσοι αφήνουν πίσω τους μια τέτοια υστεροφημία!!
Καλό ταξίδι, κ. Μαντώ… Η Κοινότητά μας θα φτωχύνει χωρίς την παρουσία σου… Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

(Η Μαντώ κι ο Χρήστος Χριστοδούλου το 2017 μπροστά στην φωτογραφία του γάμου τους,η φωτογραφία του γάμου το 1959Ο Χρήστος κι η Μαντώ στο εστιατόριοΤο εστιατόριο «Της Μαντώς»Η Μαντώ με τις τέσσερεις κόρες της).

Latest..

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοπανάκης. Διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακή».

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα σε ηλικία 67 ετών ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός … [Read More...]

Βιβλικές εικόνες στην Τουρκία, νέος σεισμός 7.7R. Εκτιμήσεις για περισσότερους από 2000νεκρούς.(βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Έκτακτο – Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Λέσβο – Ενημέρωση για όλο το οδικό δίκτυο

ΛΕΣΒΟΣ: Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με σχετικές … [Read More...]

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΧΙΟΣ : Τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα νεκροί σ’ ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο με μετανάστες. Στα τραγικά αυτά περιστατικά που σφίγγεται το στομάχι και η καρδιά υπεύθυνοι δεν είναι … [Read More...]