Καρά Τεπέ: Η πρώτη φάση του νέου προσωρινού ΚΥΤ στη Λέσβο (vid)

ΚΩΣ: Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η δημιουργία του προσωρινού ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έμειναν δίχως στέγη μετά την καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας.

Σήμερα, έγιναν σε μεγάλο βαθμό χωματουργικές εργασίες στο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου, καθώς και εργασίες τοποθέτησης σκηνών.
Την ίδια στιγμή του υπουργείο Μετανάστευσης έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαμόρφωση χώρων διοίκησης στην είσοδο του νέου κέντρου, χώρου για τη διενέργεια ελέγχων για COVID-19, καθώς και ειδικού χώρου υγειονομικής απομόνωσης των κρουσμάτων.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχαν εγκατασταθεί περισσότεροι από 300 μετανάστες σε σκηνές, ενώ η επανέναρξή της διαδικασίας καταγραφής και εισόδου είχε ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς το κέντρο για λόγους ασφαλείας θα παραμένει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Η διαδικασία τροφοδοσίας και παροχής πόσιμου νερού λαμβάνει χώρα ομαλά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπροσθέτως, έχει πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση των σκηνών, ενώ η τοποθέτηση των επωφελούμενων σε σκηνές πραγματοποιείται με βάση την εθνικότητά τους.
Επισημαίνεται ότι η διαδικασία εισόδου στο κέντρο προϋποθέτει την πλήρη καταγραφή των προσωπικών στοιχείων των επωφελούμενων, καθώς και τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου για COVID-19. Ήδη, έχουν ανιχνευθεί επτά θετικοί στον ιό επωφελούμενοι.
Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως έχουν διαμορφωθεί τα ιατρεία αλλά και το κέντρο διοίκηση του νέου ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ με τους ανθρώπους να τρέχουν για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν.
Το ιατρείο και το κέντρο διοίκησης του νέου ΚΥΤ

Latest..