Καραγιάννης Αντώνης: Eνημέρωση για την προοπτική εγκατάστασης ΑΠΕ στην Λήμνο (χάρτες)

ΛΗΜΝΟΣ:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/10/2020 συζητήθηκε η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης της εταιρείας DYTIKOS HYBRID AE για την εγκατάσταση υβριδικού σταθμού φωτοβολταϊκών στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της Σκανδάλης.
  Ως γνωστόν παραβρέθηκα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόσκληση του προέδρου και απάντησα στα ερωτήματα που μου είχαν τεθεί. ( Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να απουσιάζω.)
  Με αφορμή την συζήτηση αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις προτάσεις εγκατάστασης ΑΠΕ στη Λήμνο.
    Στο χάρτη της ΡΑΕ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που σας παραθέτω απεικονίζονται οι προτάσεις για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα νησί μας.
  Ο χάρτης αυτός παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Γιαρμαδούρο και τον κ. Πλαφαδέλλη αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητος.
Επανέρχομαι λοιπόν για την καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων και σας παρακαλώ να το δημοσιεύσετε.
    Στον χάρτη αυτόν μπορούμε να διακρίνουμε τις προτάσεις για εγκατάσταση: 
1) Αιολικών σταθμών
2) Α/Γ αιολικών και υβριδικών σταθμών
3) Φωτοβολταϊκών σταθμών  και
4) Υβριδικών σταθμών
  Η πρόταση που συζητήθηκε αφορούσε την εγκατάσταση ενός υβριδικού σταθμού στην περιοχή της Σκανδάλης.
  Ο σταθμός αυτός είναι είναι η πρώτη περίπτωση από τις 10 συνολικά ανάλογες προτάσεις, σε διάφορα σημεία του νησιού, (10 είναι μόνο οι όμοιοι υβριδικοί σταθμοί) στις οποίες το Δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί αργά ή γρήγορα να πάρει θέση.
 Θα παρακαλούσα όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους στην επόμενη συνεδρίαση, να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή και με καλή ενημέρωση αφού σύντομα θα κληθούν να εκφέρουν τη γνώμη τους και να αποφασίσουν και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Καραγιάννης Αντώνης
Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Το ΚΚΕ για την επέτειο του ΟΧΙ

ΙΚΑΡΙΑ : Βρετανών, έχοντας τα μάτια τους στραμμένα στις μεταπολεμικές εξελίξεις για τη σταθεροποίηση της αστικής εξουσίας και την υπονόμευση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Το στοιχείο … [Read More...]

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του ΟΧΙ

ΙΚΑΡΙΑ : «Η επέτειος της 28η Οκτωβρίου μας δείχνει το δρόμο για ένα μέλλον χωρίς νοσταλγούς του ναζισμού» Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την … [Read More...]

Λήμνος: Η Κανονιοφόρος “Αρματωλός” και το Πολεμικό καταγραφικό «Ναυτίλος» στο λιμάνι της Μύρινας για την 25η Οκτωβρίου! (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Στο λιμάνι ‘Άγιος Νικόλαος της Μύρινας βρίσκονται σήμερα η Κανονιοφόρος “Αρματωλός” και το Πολεμικό καταγραφικό «Ναυτίλος» για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης … [Read More...]