Καταγραφή της οινογαστρονομική ταυτότητα της Σάμου

ΙΚΑΡΙΑ :

Με σκοπό την καταγραφή της οινογαστρονομικής ταυτότητας της Σάμου και ανάδειξης των τοπικών της προϊόντων, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενέταξε στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου», την όλη προσπάθεια στο πλαίσιο του έργου: «Σαμιακές γεύσεις: Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Σάμου-Ανακαλύπτοντας εικόνες και γεύσεις του νησιού».
Η πρώτη φάση της καταγραφής ολοκληρώθηκε από την Παρασκευή 4 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 7 Ιουνίου, με τους chef Ανδρέα Λαγό, Βαγγέλη Μπιλιμπά, Ασλάνη Παντερλή και Βασίλη Σκουρφούντα, οι οποίοι δημιούργησαν πιάτα που βασίζονται στις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού με εκλεκτά προϊόντα της Σάμου.
«Με τη συμμετοχή τους οι chef κατέδειξαν ότι η σύγχρονη οινογαστρονομική ταυτότητα της Σάμου, μπορεί να συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη και εδραίωση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας» αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Την υλοποίηση του προγράμματος «Σαμιακές Γεύσεις» έχει αναλάβει η εταιρία Omega Technology σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και την εταιρία «DOTSOFT». Στο πρόγραμμα συμμετέχει υποστηρικτικά και ο ΕΟΣ Σάμου”, αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου.
“Περίπου δέκα σαμιώτικες συνταγές – τονίζεται – οπτικοποιήθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Σάμου ενώ η σχετική λίστα περιλαμβάνει τουλάχιστον 50 διαφορετικές, από κάθε περιοχή της Σάμου, που θα παρουσιαστούν όχι μόνο από chef, μάγειρες, ζαχαροπλάστες και bartenders, αλλά και από νοικοκυρές του νησιού ή γνώστες της σαμιακής κουζίνας. Το υλικό, μετά την ολοκλήρωσή του, θα είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν σε επαγγελματίες που θα θελήσουν να εντάξουν στον κατάλογό τους τις συνταγές αυτές ενώ , θα μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας να προβάλλουν τρισδιάστατα την εκτέλεση των χαρακτηριστικών αυτών συνταγών στα κινητά των πελατών τους και μάλιστα σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας”.
«Θα καταγράφονται όλα τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής ώστε να μπορεί ο επισκέπτης όχι μόνο να γνωρίζει 100% την ποιότητα της τροφής που γεύεται, αλλά και να δοκιμάσει να την μαγειρέψει στον τόπο του», εξηγεί ο Δήμος.
ΕΡΤ

Latest..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ σήμερα να ανακοινώνει 21 νεκρούς από την πανδημία φτάνοντας στο σύνολο πλέον τους 12.405 θανάτους … [Read More...]

Κορωνοϊός: 12.405 θάνατοι στην Ελλάδα

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ σήμερα να ανακοινώνει 21 νεκρούς από την πανδημία φτάνοντας στο σύνολο πλέον τους 12.405 θανάτους από την … [Read More...]

Αύριο με το «Βήμα της Κυριακής», αφιέρωμα στο Βόρειο Αιγαίο από το περιοδικό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» με πλούσια παρουσίαση της Λήμνου!

ΛΗΜΝΟΣ: Αύριο Κυριακή μην χάσετε στο «Βήμα της Κυριακής» το περιοδικό ΔΙΑΚΟΠΕΣ, στον πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για την Ελλάδα και τους προορισμούς της σε μία πολυτελής έκδοση 430 … [Read More...]