Καταθέσεις από 6 χρήστες σκληρών ναρκωτικών για την πλήρη εξιχνίαση κυκλώματος διακίνησης

ΚΩΣ: Το δεύτερο σκέλος έρευνας για την πλήρη εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ξεκίνησε μετά την σύλληψη τριών υπηκόων Αλβανίας για διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης.
Ενώπιον των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την εξάρθρωση τριμελούς σπείρας Αλβανών, κλήθηκαν σε κατάθεση 6 χρήστες σκληρών ναρκωτικών κατηγορούμενοι για προμήθεια προς ιδίαν χρήση ναρκωτικών προκειμένου να διαφωτίσουν πτυχές της υπόθεσης.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 23χρονο, έναν 21χρονο κι έναν 19χρονο υπηκόους Αλβανίας ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν 23χρονο, έναν 28χρονο, έναν 38χρονο, έναν 30χρονο, έναν 46χρονο κι έναν 33χρονο, ημεδαπούς.
Στους αστυνομικούς περιήλθαν πληροφορίες που ήθελαν τον 23χρονο, υπότροπο σε υποθέσεις ναρκωτικών να διακινεί κοκαΐνη.
Βρέθηκε η οικία του μετά από έρευνα ενώ προέκυψε ότι οδηγούσε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μάρκας Fiat Punto.
Από την παρακολούθησή του προέκυψε ότι εκινείτο στο αυτοκίνητο με τον δεύτερο και ότι διέμεναν στην ίδια οικία ενώ προέκυψε ότι διατηρούσαν και δεύτερη κατοικία επί της οδού Κουρβουαζιέ.
Ο δεύτερος, σύμφωνα με την Δίωξη Ναρκωτικών, ήταν αυτός ο οποίος έβγαινε από οικία στην οδό Μανώλη Παπαναστάση στην οποία διανυκτέρευαν και πραγματοποιούσε συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών.
Του αποδίδεται ότι στο διάστημα από 8 έως 14 Δεκεμβρίου 2022 πούλησε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, στους 6 ημεδαπούς, που είναι γνωστοί στους αστυνομικούς από προηγούμενες υποθέσεις ναρκωτικών.
Επιπλέον από την παρακολούθηση των δύο πρώτων προέκυψε ότι μετέβαιναν στο πάρκο του Ροδινιού και για τον λόγο αυτό τέθηκε υπό παρακολούθηση και το σημείο το οποίο επισκέπτοντο.
Διαπιστώθηκε ότι την 19.30 ώρα της 22ας Δεκεμβρίου 2022 μετέβησαν στο πάρκο με τον τρίτο κι αφού κατέβησαν από το αμάξι μπήκαν σε σημείο με έντονη βλάστηση κι άρχισαν να ψάχνουν.
Οταν αποχώρησαν, οι αστυνομικοί έψαξαν τα συγκεκριμένα σημεία και βρήκαν κρυμμένο σε καλαμιές, έναν κουβά που περιείχε 8 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 438 γραμμαρίων και σε άλλο σημείο θαμμένο στο χώμα ένα γυάλινο βάζο που περιείχε μέσα σε ρύζι δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 206 γραμμαρίων.
Ακολούθησε επιχείρηση για την σύλληψή τους.
Την 23.00 ώρα της Πέμπτης εντοπίστηκαν οι τρείς Αλβανοί επί της οδού Κουρβουαζιέ κι εκεί έγινε έλεγχος από τον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 6,5 γραμμαρίων, τρεις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 48,7 γραμμαρίων αβολίδωτα φυσσίγγια διαμετρήματος 9 mm, μία ζυγαριά ακριβείας, τρείς ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης διενεργήθηκε έρευνα παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής σε οικία που βρίσκεται στην οδό Μανώλη Παπαναστάση όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8000 ευρώ και 8 κινητά τηλέφωνα με τις κάρτες τους.
Σύμφωνα με την Δίωξη ναρκωτικών η συνολική αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε, κυμαίνεται από 17.000 έως 25.500 και της ακατέργαστης κάνναβης από 2.432,5 ευρώ έως 4.865 ευρώ.
Σημεώνεται ότι ο πρώτος είχε συληφθεί ξανά τον Αύγουστο του 2021 για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οπότε και κατασχέθηκαν 1.526 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 96,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Latest..

Ιδρυτική εκδήλωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

ΚΩΣ: Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κω άνοιξε τις πόρτες της, με εκδήλωση με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και υπ. Βουλευτή Επικρατείας Κωνσταντίνο Βλαχάκη την Παρασκευή 9/6, … [Read More...]

Γιώργος Νικητιάδης: …και στην Κάλυμνο τα πράγματα θα ανατραπούν, δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι το 4ο κόμμα (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά της ΠΕ Καλύμνου, ο υποψήφιος βουλευτής και  τ. υφυπουργός … [Read More...]

Γ. Νικητιάδης: Έπεα πτερόεντα ΝΔ – Ποιος φταίει ξεψύχησε μια γυναίκα σε καρότσα αγροτικού φορτηγού;

ΚΩΣ: Έπεα πτερόεντα είναι όσα λέει η Νέα Δημοκρατία για την υγεία στα νησιά μας. Οι νησιώτες τρέμουν στην ιδέα να μην αρρωστήσουν! Τώρα θυμήθηκε την αναβάθμιση του ΕΣΥ η Νέα … [Read More...]

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ : ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, Απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο επέκταση του προσήνεμου μόλου Όρμου Μαραθοκάμπου

ΣΑΜΟΣ: Απεντάχθηκε, τελικά, από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο «Επέκταση του προσήνεμου μόλου λιμένος Όρμου Μαραθοκάμπου Σάμου» τελικού προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων … [Read More...]