«Κατόπιν εορτής» κάλεσε για ενημέρωση ο Δήμαρχος τις Παρατάξεις

ΛΕΣΒΟΣ:
Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”. Το κάλεσμα για «κατόπιν εορτής» ενημέρωση στους επικεφαλής των παρατάξεων από το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη, έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής κάλεσμα για «ενότητα, ομοψυχία, σύμπνοια, συνεννόηση και αμοιβαία εμπιστοσύνη» και στη συνέχεια προσπάθεια έκδοσης απόφασης και κοινής ανακοίνωσης.
Κι εμείς τους λέμε: καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λέγονται και συμφωνούνται πίσω από κλειστές πόρτες, καμιά συναίνεση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να επιβάλλει από την πίσω πόρτα νέο κέντρο προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας.
Καμία σύμπνοια στη θέση που διατυπώθηκε από όλες ανεξαιρέτως τις υπόλοιπες παρατάξεις (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) για ύπαρξη κέντρου καταγραφής – ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών χωρητικότητας 1000 ανθρώπων και κατ’ άλλους 3000 ανθρώπων. Καμία αποδοχή στη εμμονή να υποδειχθεί χώρος γι’ αυτό.
Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ στο νησί. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους.
Τώρα είναι η ώρα να απαιτήσουμε να στείλει η κυβέρνηση πλοία για να μεταφέρει ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες και μετανάστες, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με ευθύνη της ΕΕ να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού τους.
Αυτή είναι η πρότασή μας, γνωστή σε όλους, μέσα αλλά και έξω από τις συναντήσεις και δε χωρά παρερμηνείες.
Καλά θα κάνουν οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων να δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις τους όπως ακριβώς τις εξέφρασαν μέσα στη συνάντηση και ο λαός της Λέσβου θα κρίνει ποιοί συμφωνούν και ποιοί διαφωνούν, έχει το κριτήριο να το κάνει μόνος του αυτό.
Να σταματήσουν να διαστρεβλώνουν τις θέσεις της παράταξής μας και προβοκατόρικα να αναφέρονται σε δήθεν συγκλίσεις, και ιδίως η παράταξη του κυρίου Αστυρακάκη που έκανε λόγο με δελτίο της για τάχα «πλησιέστερες απόψεις» της παράταξής μας με τις θέσεις τους για αναγκαιότητα καταγραφής και ταυτοποίησης σε κάποιο χώρο, δηλαδή ουσιαστικά για αναγκαιότητα ύπαρξης κέντρου ταυτοποίησης 1.000 προσφύγων στο νησί!
Εάν δεν έχουν καταλάβει τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης τους καλούμε να την ξαναδιαβάσουν.
ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. Απόλυτα ξεκάθαρο. Εάν επιμείνουν στην αλλοίωσή της, τότε είναι εκ του πονηρού για να δοθεί άλλοθι στη δική τους συναίνεση.
Εάν υπήρχε τέτοια σύγκλιση και εκ μέρους της παράταξής μας, τότε ποιός ο λόγος να μη βγει κοινή ανακοίνωση αφού όλες οι παρατάξεις πλην Λαϊκής Συσπείρωσης συμφωνούν σε αυτό και η διαφωνία τους έγκειται μόνο στον τόπο και στον αριθμό χωρητικότητας;
Ούτε ο τόπος ούτε η χωρητικότητα είναι η δική μας διαφωνία. Ούτε εάν θα το ονομάσουμε δομή ή κέντρο είναι το ζητούμενο. Η ύπαρξη και η λειτουργία κέντρου προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας είναι η διαφωνία μας. Η διαιώνιση του εγκλωβισμού είναι η διαφωνίας μας. Αυτό στο οποίο όλοι οι άλλοι συμφωνούν είναι η δική μας διαφωνία.
Μυτιλήνη 15/09/2020Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου ΜυτιλήνηςΝίκη Τσιριγώτη

Latest..

H ΕΛΛΑΔΑ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ RESCEU

ΧΙΟΣ : Ανακοινώθηκε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο Επίτροπο Janez Lenarčič, η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα δημιουργίας αποθεματικού για … [Read More...]

Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ: Ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

ΧΙΟΣ : Η προσπάθεια Μουτζούρη να δημιουργήσει ξανά το επαναστατικό κλίμα του περασμένου Φεβρουαρίου έπεσε στο κενό, αφού φορείς και πολίτες, με όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί το … [Read More...]

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΧΙΟΣ : Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με το αεροδρόμιο Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση … [Read More...]

ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ 2020

ΧΙΟΣ : Το Σωματείο Σερβιτόρων Χίου ενημερώνει τα Μέλη του ότι έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων του ειδικού εποχικού βοηθήματος … [Read More...]