Κεραμέως: Ιδού η σύμβαση με τη CISCO για την τηλεκπαίδευση, όλα δωρεάν -«Τρέχουν» 40.000 ψηφιακές τάξεις σήμερα

ΚΩΣ: Στην τηλεκπαίδευση και στα πιθανά σενάρια για τα σχολεία που παραμένουν σε λειτουργία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι σήμερα, Πέμπτη, το σύστημα «τρέχει» σε 40.000 ψηφιακές τάξεις. Σε εκείνο το σημείο, η κυρία Κεραμέως εστίασε στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που παρουσίασε η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και, απαντώντας, είπε ότι το σύστημα έχει δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την περασμένη άνοιξη, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.
«Αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. συμμετοχές και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων» υπογράμμισε.
Η υπουργός απηύθυνε μάλιστα ανοιχτή πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ώστε να δουν τη σύμβαση που έχει συναφθεί με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών CISCO, που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. «Πρόκειται για δωρεά. Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ» σχολίασε η κυρία Κεραμέως.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας απάντησε με μια «σκληρή» ανακοίνωση στα όσα καταλόγιζε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την τηλεκπαίδευση και τα σχολεία.
Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο των Δημοτικών σχολείωνΣε ό,τι αφορά τα Δημοτικά σχολεία -που ακόμη λειτουργούν, με το «πράσινο φως» της επιτροπής λοιμωξιολόγων- η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι δεν έχουν λάβει καμία εισήγηση για κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων.
Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι από το ξεκίνημα της κρίσης του κορωνοϊού το υπουργείο Παιδείας κινείται βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, οι οποίοι, επανέλαβε, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει πρόταση για κλείσιμο των ιδιωτικών σχολείων. Τα στοιχεία, προσέθεσε η υπουργός Παιδείας, δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων.
Παρά ταύτα, το υπ. Παιδείας είναι έτοιμο και για το σενάριο του «λουκέτου» στα Δημοτικά σχολεία. Η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δυο βασικά «εργαλεία» προκειμένου να μη διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία:
H εκπαιδευτική τηλεόραση, καθώς έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός και χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίωνΗ τηλεκπαίδευση Δείτε την τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την τηλεκπαίδευση και τα σχολεία:

https://www.iefimerida.gr/ellada/tilekpaideysi-kerameos-symbasi-cisco-sta-kommata

Latest..

Πέτσας: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες – Παράταση του lockdown έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου (βιντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Για την πρόοδο του εμβολίου κατά του κορονοϊού και το σχέδιο εμβολιασμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση μίλησε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή ενημέρωση συντακτών, ο Στέλιος … [Read More...]

Πλώρη για ακόμη 6 «Γαλάζιες Σημαίες» βάζει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου – Προστέθηκαν νέες ακτές στο Δίκτυο Παρακολούθησης

ΛΕΣΒΟΣ: Με Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ανακοινώθηκαν οι ακτές που προστέθηκαν στο Δίκτυο Παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης. … [Read More...]