ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το «διπλωματικό επεισόδιο» Ελλάδας-Λιβύης

ΚΩΣ: Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για το «διπλωματικό επεισόδιο» με την «προσωρινή κυβέρνηση» της Λιβύης:
«Τα προβλήματα που εμφανίζονται στις σχέσεις Ελλάδας — Λιβύης επαναφέρουν στην επικαιρότητα τις συγκρούσεις και την πορεία διάλυσης του κράτους της Λιβύης, που ξεκίνησε με την αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση στη συγκεκριμένη χώρα της Β. Αφρικής και με την άμεση εμπλοκή και στήριξη τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.
Αυτή η ρίζα του προβλήματος, που συνδέεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Λιβύης, αποσιωπάται συστηματικά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου.
Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε αυτούς τους ανταγωνισμούς όχι μόνο δεν συνιστά εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά οδηγεί τους λαούς σε νέες επικίνδυνες περιπέτειες».

Latest..

Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022

ΚΩΣ: Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε! NEWS: Με τη λήξη της … [Read More...]

Διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Χρυσουλάκη για την έναρξη του προγράμματος «Nikos Kazantzakis Visiting Scholar» στο Πανεπιστήμιο Berkeley το 2023 (1.12.2022)

ΚΩΣ: Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με την διακεκριμένη … [Read More...]