Κομισιόν: Ενέκρινε άλλα 220 εκατ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες – Συνολικά 1,23 δισ. το 2022

ΚΩΣ: Δέσμη μέτρων της Κομισιόν στην Τουρκία ύψους 220 εκατ. ευρώ για τη στήριξη προσφύγων και βελτίωση των συνοριακών ελέγχων. Τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν εγκριθεί από την αρχή του έτους για τη γείτονα ανέρχονται συνολικά στα 1,23 δισ. ευρώ.
Τα κονδύλια αυτά της Κομισιόν προς την Τουρκία αποτελούν μέρος των πρόσθετων 3 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο του 2021, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή ενωσιακής βοήθειας στους πρόσφυγες στη γειτονική μας χώρα από το 2021 έως το 2023.

Τη Δευτέρα (12.12.2022) η Κομισιόν ενέκρινε επιπλέον 220 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή στήριξης στους πρόσφυγες στην Τουρκία για την κάλυψη βασικών αναγκών και την παροχή κοινωνικοοικονομικής στήριξης και βοήθειας στους πλέον ευάλωτους, αλλά και για να συνεχιστεί η παροχή συνδρομής για τη διαχείριση των συνόρων.
Κομισιόν: Συνεργασία με την ΤουρκίαΟ Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχεϊ δήλωσε σχετικά: «Αυτό το πακέτο βοήθειας καταδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σ.σ. Κομισιόν) συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευσή της όσον αφορά τη συνεργασία με την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί πρόσφυγες, και την αντιμετώπιση των παράτυπων μεταναστευτικών ροών.
Προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της σημαντικής συνεργασίας με την Τουρκία, σύμφωνα με τη δήλωση του Μαρτίου του 2016, αυξάνοντας παράλληλα τις προσπάθειες για τον τερματισμό των παράτυπων μεταναστευτικών ροών, για την αύξηση του αριθμού των επανεγκαταστάσεων και για την επανέναρξη των επιστροφών από τα ελληνικά νησιά».
Η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, περίπου 4 εκατομμύρια, από το 2015. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 3,6 εκατ. Σύροι και 330.000 από άλλες χώρες.

Κομισιόν: Ενέκρινε άλλα 220 εκατ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες – Συνολικά 1,23 δισ. το 2022

Latest..

Χρ.Στεφανάδης: Παραπλανητική διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων με το όνομα του

ΙΚΑΡΙΑ: Θύμα επιτήδειων φέρεται να έπεσε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, αφού όπως τον ενημέρωσαν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων … [Read More...]