Κορονοϊός: Δυσάρεστα νέα με πάνω από 4% θετικότητα σε Ηλεία, Μύκονο και Ικαρία – Ποιες άλλες περιοχές &.ανεβαίνουν&.

ΚΩΣ: Ανησυχητικά είναι τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ που δείχνουν τρεις περιοχές της χώρας να βρίσκονται “στο κόκκινο” της θετικότητας του κορονοϊού, ξεπερνώντας το όριο συναγερμού του 4%. Συγκεκριμένα, η διασπορά φαίνεται πως είναι σε δυσθεώρητα ύψη στην Ηλεία όπου ο δείκτης έφτασε στο 4,65%, στη Μύκονο όπου άγγιξε το 4,38% αλλά και στην Ικαρία όπου ανέρχεται 4,28%.

Τα παραπάνω ποσοστά αφορούν την περίοδο 30 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δυσάρεστες εκπλήξεις δε σταματούν εδώ, αφού εκτεταμένη είναι η διασπορά και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ενημέρωση.

Ενδεικτικά, προβληματισμό προκαλεί η θετικότητα στην Αχαΐα με 3,11%, στην Ευρυτανία και την Καστοριά με 3,39%, στη Μεσσηνία με 3,28%, στη Νάξο με 3,71% και στη Χίο με 3,75%.

Προς μίνι lockdown Ευρυτανία και Αργολίδα
Στο “κόκκινο” μπήκαν άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες της χώρας που οδηγούνται σε μίνι lockdown.
Οι περιοχές αυτές είναι η Ευρυτανία και η Αργολίδα, που εμφανίζουν αύξηση του δείκτη θετικότητας, όπως αποτυπώνεται στον επικαιροποιημένο Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας.

Ο δείκτης θετικότητας για την Ευρυτανία διαμορφώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο 3,39% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 25,6 ανά 100.000 κατοίκους.
Στην Αργολίδα ο δείκτης θετικότητας έφθασε το 2,67% με κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 31,9% ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/koronoios-dusaresta-nea-me-pano-apo-4-thetikotita-se-ileia-mukono-kai-ikaria—poies-alles-perioxes-anebainoun/

Latest..