Κρήτη, Ρόδος και Κως «κλέβουν» τουρίστες από τις Βόρειες Σποράδες

ΚΩΣ: Εν αναμονή του σημερινού διαγγέλματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται οι επαγγελματίες του Τουρισμό στη Μαγνησία και τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Εδώ και δύο μήνες, βρίσκονται σε κατάσταση αβεβαιότητας για τη νέα τουριστική περίοδο, αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλα τα σχέδια τινάχθηκαν στον αέρα.
Μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, ξεκαθαρίζει οτι η Σκιάθος και τα άλλα νησιά των Σποράδων, ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία των μικρών νησιών και η διεθνής συζήτηση για τη μεταφορά επιβατών εκεί δεν έχει ακόμα ανοίξει.
«Οι tour operators δεν έχουν συναισθηματισμούς. Είναι μεγάλοι οργανισμοί και κοιτάζουν την κερδοφορία τους και όχι αν η Σκιάθος είναι ένα πανέμορφο μέρος» επισημαίνει.
Ο κ. Ευσταθίου εκτιμά οτι δύο είναι οι παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τουριστική αγορά του καλιοκαιριού.
«Ο πρώτος είναι οι τοποθεσίες που θα κατευθυνθούν τα αεροπλάνα. Προτεραιότητα έχουν η Κως, η Ρόδος και η Κρήτη. Εκεί υπάρχουν τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και πολλές εταιρείες του εξωτερικού διαθέτοθυν δικά του ξενοδοχεία και καθετοποιημένες διαδικασίες φιλοξενίας. Οπότε είναι λογικό να γεμίσουν πρώτα αυτές οι περιοχές, από τους τουρίστες που θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η θωράκιση σε υγειονομικό επιπεδο. Αν υπάρχει νοσοκομείο, δωμάτιο αρνητικής πίεσης κλπ. Εμείς στα reports που στέλνουμε στους ταξιδιωτικούς οργανισμούς αναφέρουμε οτι η μεταφορά ενός ασθενή είναι σχετικά εύκολη στο Νοσοκομείο του Βόλου που είναι πλήρως εξοπλισμένο και σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID 19 το Πανεπιστημιακό της Λάρισας» δήλωσε.
Ο κ. Ευσταθίου τόνισε ακόμα οτι οι ξενοδόχοι της Σκιάθου προσφέρουν φιλοξενία σε γιατρούς που πρόκειται να αποσπαστούν στο νησί για να υπηρετήσουν το Κέντρο Υγείας.
https://www.thenewspaper.gr/

Latest..

Πως προετοιμάζεται η Λήμνος για το καλοκαίρι – Ο Δήμαρχος στην εκπομπή «με Μέτρο» της ΕΡΤ3 (Βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Πως προετοιμάζεται η Λήμνος για το καλοκαίρι Ο Δήμαρχος Λήμνου στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή παραγωγής «με Μέτρο» της ΕΡΤ 3 Δείτε όσα είπε την Πέμπτη : [embedded … [Read More...]

Η Λέσβος λυγίζει

ΛΕΣΒΟΣ: Πολέμιος του μεταναστευτικού έγινε υπάλληλος σε βασική τροφοδότρια εταιρεία του μεταναστευτικού στην περιοχή μας. Ο ίδιος είναι και εκμισθωτής, καθώς στην ίδια … [Read More...]