Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου με φόντο τις εκλογές: Oι επικρατέστερες ημερομηνίες για τις διπλές κάλπες

ΚΩΣ: Σύσκεψη – με φόντο τις εκλογές – και με διευρυμένη σύνθεση έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στην αυριανή σύσκεψη – υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – θα συμμετέχουν και κομματικά στελέχη τα οποία «τρέχουν» πυρετωδώς τις διεργασίες για τις επερχόμενες εκλογές.
Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη θα τεθεί στο τραπέζι το κυβερνητικό έργο των επόμενων μηνών, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει το επόμενο δίμηνο να «φλερει» τουλάχιστον 30 νομοσχέδια όλων των υπουργείων που αφορούν σημαντικά ζητήματα.
Η συζήτηση θα επεκταθεί, παράλληλα, στην καλύτερη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού ενόψει εκλογών.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα σενάρια των τελευταίων ημερών, οι εκλογές δε θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο τρίμηνου του έτους.
Τα δύο σενάρια για τις κάλπες
Πιθανότερη ημερομηνία κρίνεται η 9η Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων). Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα δεύτερη κάλπη θα στηθεί στις 21 Μαΐου.
Σύμφωνα με το 2ο σενάριο αν η πρώτη εκλογική αναμέτρηση γίνει στις 2 Απριλίου, η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, οι κάλπες να στηθούν μετά το Πάσχα προς τα τέλη Απριλίου (Κυριακή του Θωμά), γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα με την ημερομηνία των Πανελλαδικών.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις δύο κάλπες μεσολαβεί συνήθως ένα διάστημα, στο οποίο η πρόεδρος της Δημοκρατίας – εφόσον δεν υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης – δίνει τις διερευνητικές εντολές, καλεί όλους τους αρχηγούς κι εφόσον δεν τελεσφορήσει καμία από αυτές τις απόπειρες, κατόπιν καλεί τον πρόεδρο του Συμβουλείου Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να δώσει εντολή υπηρεσιακής κυβέρνησης για να προχωρήσουν οι δεύτερες εκλογές.
Συνεπώς χρειάζονται περίπου 41 ημέρες.

Latest..

Συμμετοχή Περιφερειάρχη στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων»

ΛΗΜΝΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σήμερα 01.04.2023 ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, … [Read More...]

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ρύθμιση “Διαχείρισης πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας” για την αύξηση χωρητικότητας και ιπποδύναμης στα αλιευτικά σκάφη.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Αντί αποχαιρετισμού στην Σοφία μας

ΙΚΑΡΙΑ: Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε, γνωρίσαμε και βάλαμε στην καρδιά μας την Σοφία Σιδηροπούλου είμαστε ακόμα συγκλονισμένοι από την τραγική της απώλεια την τελευταία ημέρα του … [Read More...]

Συμμετοχή Περιφερειάρχη στο 3 ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων»

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σήμερα 01.04.2023 ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: … [Read More...]