Κυκλώνας Ιανός: Δείτε από πού και τι ώρες θα περάσει το μάτι του κυκλώνα

ΚΩΣ: Ο Μεσογειακός Κυκλώνας φαίνεται τελικά πως θα έρθει από τα μέρη μας και το Dikaiologitika News σας παρουσιάζει τις περιοχές που θα πλήξει με σφοδρές καταιγίδες και ριπές ανέμων που θα φτάσουν ακόμα και 140 km.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο άκρως επικίνδυνο και θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, ώστε να αποφευχθούν νέες τραγωδίες.
Ως φαινόμενο, στην Ελλάδα είναι πολύ σπάνιο αλλά συγχρόνως και εντυπωσιακό. Για την επερχόμενη κακοκαιρία έγινε και σύσκεψη στη Πολιτική Προστασία ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα αποσταλεί στους κατοίκους των περιοχών όπου θα περάσει ο κυκλώνας μήνυμα από το 112.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης, ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, στελέχη από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Σήμερα η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο καιρού για τις επόμενες ημέρες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πορεία του κυκλώνα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους χάρτες που σας παρουσιάζει το Dnews η κακοκαιρία θα πλήξει κυρίως την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα περιοχές τις Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, τα Κήθυρα, τη Σπάρτη και γενικότερα την νότια Πελοπόννησο.
Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού της ΕΜΥΠιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:
– Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.
– Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

– Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Latest..