&.Κύριε Κύτελη μας εμπαίζετε καθημερινά…&. – &.Πυξίδα&. κατά Δημάρχου για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό

ΛΕΣΒΟΣ:

Κ. Κύτελη η συνεργασία  ανάμεσα στη Δημοτική αρχή και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις προϋποθέτει εμπιστοσύνη και σεβασμό της άποψης των συνομιλητώνΟι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις στην πρώτη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αλήθεια κατέβαλαν φιλότιμη προσπάθεια για να καταλήξουμε σε ένα κοινό κείμενο θέσεων και δράσεων ώστε να αντιμετωπίσουμε το πολύ σοβαρό Θέμα του προσφυγικού. Οι περισσότερες παρατάξεις  τίμησαν το ρόλο τους και σας έδειξαν εμπιστοσύνη.
Δεν σταθήκατε όμως άξιος αυτής της εμπιστοσύνης! Μας εμπαίξατε κι όχι μία αλλά πολλές φορές!
Μας εμπαίξατε, όταν αμέσως μετά την ανακοίνωση της επίταξης της Καράβας μόνος εσείς από όλους τους Δημάρχους του Β. Αιγαίου δεχτήκατε να συνομιλήσετε με την κυβέρνηση!
Μας εμπαίξατε, για δεύτερη φορά,  όταν οι Μυτιληνιοί έδιναν μάχη με τα ΜΑΤ και εσείς ήσασταν εξαφανισμένος!
Μας εμπαίξατε για τρίτη φορά, αφού επί 10 μήνες σας ζητάμε να πάρετε πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα! Κι όταν μαζευτήκατε μαζί με τους «φορείς» το μόνο που αποφασίσατε  είναι πως δε θα κάνετε καμιά κινητοποίηση. Η δικαιολογία σας είναι πως δεν θέλουν οι άλλοι! Κι εσείς που θέλετε, όπως λέτε, γιατί δεν παίρνετε την πρωτοβουλία:
Μας εμπαίξατε για τέταρτη φορά αφού  συνεχίζετε να μη διαψεύδετε τον κ. Πέτσα ο οποίος δήλωσε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη των αυτοδιοικητικών στη δημιουργία νέας δομής. Εμείς όμως άλλα είχαμε αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Μας εμπαίξατε για πέμπτη φορά όταν μέσα σε συνθήκες Κορωναιού κλείσατε μια ιατρική δομή πολύτιμη για την αντιμετώπιση της πανδημίας για πολεοδομικές παραβάσεις!!! 
Μας εμπαίζετε καθημερινά όταν συνεχίζετε να συνομιλείτε πίσω από κλειστές πόρτες με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους όταν επανειλημμένα σας έχουμε ζητήσει στο παρελθόν  αυτές οι συζητήσεις να γίνονται με παρουσία των βουλευτών όλων των κομμάτων ή έστω των εκπροσώπων όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων και εσείς κάνετε πως δεν ακούτε!
Κι έρχεστε τώρα που τα κάνατε μαντάρα να ζητήσετε κοινή στάση και συναίνεση! Σε τι από τα παραπάνω άραγε;
Με περισσή δε περηφάνια μας δηλώνετε, στην προχθεσινή σύσκεψη, και μας αφήνετε εμβρόντητους  πως εσείς καταφέρατε να κλείσετε τη Μόρια!
Η αλήθεια είναι πως πρέπει να είστε πολύ σπουδαίος και ιδιαίτερα ικανός για να καταφέρετε να οδηγήσετε 13000 άτομα ανάμεσα τους και φορείς covid-19 να κοιμούνται στο δρόμο, δεκάδες επιχειρήσεις να μένουν κλειστές, τα χωριά χωρίς συγκοινωνία, οι κάτοικοι σε καθημερινή ταλαιπωρία. Γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά σας αυτό εσείς το καταφέρατε!
Εμείς όμως θα καταθέσουμε στην κοινωνία του νησιού μας και όχι σ’ εσάς τις προτάσεις μας, (αυτές που καταθέσαμε και στη σύσκεψη) γιατί αυτή είναι που θέλουμε να βοηθήσουμε! Εσείς συνεχίστε να καμαρώνετε για τις επιτυχίες σας!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως αν δεν γίνει τώρα αποσυμφόρηση δε θα γίνει ποτέ!
Ζητάμε την άμεση μεταφορά των 5000 ευάλωτων προσφύγων που μπορούν να φύγουν αύριο με βάση τα πρωτόκολλα αποσυμφόρησης!
Ζητάμε την επιπλέον  ενίσχυση με κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να γίνει γρήγορα ο έλεγχος των προσφύγων για τον covid 19.
Οι εγκαταστάσεις του ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ να μείνουν για ολιγοήμερη φιλοξενία των προσφύγων, μέχρι να καταγραφούν  και να ελεγχθούν οι πρόσφυγες που κοιμούνται στο δρόμο. Στη συνέχεια δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης και πρέπει να καταργηθούν!
Δημιουργία χώρου ειδικού για τους φορείς του covid 19. To Νοσοκομείο δεν αντέχει!
Να μεταφερθεί σε σύντομο διάστημα, ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων επιπλέον των 5000 ευάλωτων, στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Να πιέσουν όλοι οι βουλευτές των ελληνικών κομμάτων για μεταφορά προσφύγων στην Ευρώπη και επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα μετεγκατάστασής τους
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!
  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 10ΟΟ Η 3000 ΆΤΟΜΑ      ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ!
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ανδρεαδέλλη Βασιλική
Ζερβού Μαρία
Μαλλιαρός Δημήτρης
Χιωτέλλη Εριφύλη

Latest..

Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0

ΙΚΑΡΙΑ : Το «μαγικό γκολ» του Ελ Αραμπί στις καθυστερήσεις (92′) στέλνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από το πρώτο ματς τον Ολυμπιακό στους ομίλους! Οι «ερυθρόλευκοι» … [Read More...]

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ιστορική η Συμφωνία για την Μετανάστευση και το Άσυλο. Σημαντικές οι προοπτικές της Ελλάδας την επόμενη δεκαετία

ΛΕΣΒΟΣ: “Μεγάλη και ιστορική μέρα”, χαρακτήρισε τη σημερινή, αναφερόμενος στη νεα πρόταση της Κομισιόν για το νέο «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και … [Read More...]