Λήμνος: Να προσληφθεί άμεσα μόνιμος αναισθησιολόγος και χειρουργός στο Νοσοκομείο του νησιού ζητάει το ΚΚΕ

ΛΗΜΝΟΣ: Οι τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου, που συνεχίζονται τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται σήμερα στο χειρότερο σημείο τους με την παντελή έλλειψη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού. Ο μοναδικός αναισθησιολόγος λείπει με άδεια μακράς διάρκειας από τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ το πρόβλημα δεν λύνεται με τυχόν ολιγοήμερη μετακίνηση αναισθησιολόγου από άλλο νοσοκομείο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάτασης είναι να γίνονται επανειλημμένες διακομιδές ασθενών, παιδιών και μεγαλύτερων ηλικιών, με αεροπλάνα, αλλά και με πλοία, ακόμα και σε περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και στο νοσοκομείο της Λήμνου αν ήταν πλήρως στελεχωμένο. Επίσης είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου με έναν μόνο αναισθησιολόγο, αφού αναγκάζεται σε υποχρεωτικές συνεχείς εφημερίες διάρκειας μηνών, που όπως είναι φυσικό οδηγούν στην εξάντληση και των ίδιων των ιατρών αλλά και στον κίνδυνο ιατρικών λαθών. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι στο νοσοκομείο εργάζεται σήμερα μόνο ένας χειρουργός, γίνεται φανερό ότι είναι αδύνατη η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής.
Όλα τα παραπάνω τα πληρώνει ο λημνιακός λαός με την ταλαιπωρία και τα έξοδα στα οποία υποβάλλονται με την αναγκαστική μετακίνησή τους σε νοσοκομεία ή και ιδιωτικές κλινικές της υπόλοιπης χώρας, προκειμένου να έχουν ιατρική περίθαλψη, σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών ή ατυχημάτων.
Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση υγείας, με την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, και εξαναγκάζουν τον λαό να απευθύνονται στις επιχειρήσεις της υγείας πληρώνοντας αδρά. Το νοσοκομείο της Λήμνου, ενός νησιού με πανάκριβες αεροπορικές συγκοινωνίες και μη τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με γερασμένα πλοία στη σύνδεση με την πρωτεύουσα της χώρας, είναι επιτακτική ανάγκη να είναι πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού, χωρίς να χρειάζεται να δίνουν μια περιουσία για να προστατεύουν τη ζωή και την υγεία τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:
– Να προσληφθεί άμεσα ο αναγκαίος αριθμός μόνιμων αναισθησιολόγων και χειρουργών έτσι ώστε να λειτουργήσει πλήρως και με ασφάλεια η χειρουργική κλινική, και να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με μόνιμες πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσλήψεις.
– Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και συμβασιούχος εργαζόμενος του νοσοκομείου και να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Η Βουλευτής
Κομνηνάκα Μαρία

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]